'Dittie Hoekstra niet gevraagd door Hart voor Urk'


Oud-wethouder Dittie Hoekstra is nooit door lijsttrekker Jan Koffeman gevraagd om eventueel wethouder te worden namens zijn partij, Hart voor Urk. Die suggestie deed Jan Hakvoort zaterdagochtend, in de radio-uitzending van Visser & De Vries.

Jan Hakvoort staat tweede op de lijst van de partij van Dittie Hoekstra, Krachtig Urk. Vier jaar geleden deed hij mee als lijsttrekker van de UGP. Hij zei dat Hoekstra hem had overgehaald om dit jaar opnieuw mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vervolgens liet hij zich ontvallen dat Hoekstra door meerdere partijen gevraagd was als wethouder.

Namens Hart voor Urk ontkent Frans Lucas Brouwer het gerucht met klem: ,,We hebben geen vrouwen op de lijst. Je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om te snappen dat we dus geen vrouwelijke wethouder zouden vragen."

Dittie Hoekstra zegt in de achterliggende jaren meermaals goede gesprekken met Jan Koffeman gevoerd te hebben. Daarbij zou ook wel eens het wethouderschap ter sprake gekomen zijn. Hoekstra: ,,Maar ik heb dat zelf altijd ontkracht. Het is een partij die geen vrouwen op de lijst wil, dus dat houdt op." De opmerkingen van Jan Hakvoort, ook over meerdere partijen die Hoekstra gevraagd zouden hebben, bestempelt Hoekstra als 'a slip of the tongue'.