n Volop belangstelling bij de wedstrijd tegen Bosgenoegen.
n Volop belangstelling bij de wedstrijd tegen Bosgenoegen. Foto:

Bosgenoegen maatje te groot

Het was lang spannend afgelopen zaterdag in het clubgebouw van DVU De Rake Gooier. In de Hoofdklasse van de SuperLeague ontving Twenty Six de nummer twee van de rankrijst. De Urkers gingen strijdend ten onder tegen de ervaren darters uit Ermelo.


Bosgenoegen Ermelo heeft een aantal ervaren en bekende darters in de gelederen. Martijn Kleermaker en Chris Landman zijn spelers die op professioneel niveau de sport beoefenen. Twenty Six kon zaterdag niet beschikken over Geert Nentjes, Dirk van Duijvenbode, Maarten Dirk Woord en Pieter Baarssen. De opstelling bestond uit Henk Snijder, Danny Mazereeuw, Johann Brouwer en Dirk Schenk. Op voorhand zou het dus een lastige middag worden.  


De Round Robin ronde verliep moeizaam. Bosgenoegen kwam sterk uit de startblokken en liep snel uit. Even was er hoop toen Dirk Schenk, in een sterke leg, Martijn Kleermaker aan de kant zette. Het was de start van een goede reeks. Het werd zelfs 4-4, waardoor de strijd om het eerste punt weer open lag. De ploeg uit Ermelo liet het niet zo ver komen, gaf even gas bij en het eerste verliespunt was een feit: 0-1. 


Henk Snijder trok de stoute schoenen aan en eiste de startplek op in de singlereeks. Hij trof, zoals verwacht, Martijn Kleermaker. Snijder gooide geweldig en liet Kleermaker gedesillusioneerd achter: 4-2. De stand was dus weer gelijkgetrokken. Danny Mazereeuw moest het opnemen tegen Mike de Decker, een gerenommeerde naam uit de dartwereld. Mazereeuw was echter niet onder de indruk en versloeg zijn opponent met 4-2. Urk op voorsprong. Johann Brouwer moest de voorsprong groter maken. Met goed spel en een mooie 148 finish maakte hij het Landman zeer lastig. De beslissende leg was echter voor Landman waardoor het punt naar Ermelo ging. Dirk Schenk maakte het eveneens spannend en kwam tot 3-3. Zijn tegenstander Stefan Schreuder gooide een prima laatste leg en behaalde zo het punt voor Bosgenoegen. Met een achterstand van 3-4 werd de koppelronde gestart. 


Als de eerste koppelpartij van Snijder en Brouwer binnengesleept was, zou er nog hoop geweest zijn op een positieve afloop. Helaas bleken de gasten uit Ermelo een maatje te groot. Alle koppelpartijen gingen verloren. Ook de afsluitende solopartij werd niet gewonnen, waardoor Twenty Six met 2-8 werd verslagen. 


Door deze nederlaag staat Twenty Six op plek acht van de ranglijst. Het ontlopen van degradatie zal de inzet zijn in de komende wedstrijden. De volgende wedstrijd is op 5 maart in Den Haag tegen DKE Repair. Een taaie opponent, die op de vierde plaats staat.