n Cor ten Napel schoot een persoonlijk record van 190 punten.
n Cor ten Napel schoot een persoonlijk record van 190 punten. Foto:

Schutters Het Vizier

schieten met scherp

De schutters van Het Vizier waren de afgelopen week goed op dreef. Bij de senioren was er een prachtig PR te noteren en bij de junioren was er een verrassende winnaar bij de afvalrace.


Met een mooi persoonlijk record pakte schutter Cor ten Napel afgelopen dinsdag de leiding in de senioren Hoofdklasse bij Het Vizier. Waar maximaal 200 punten haalbaar zijn op 20 schoten, wist Cor er 190 bij elkaar te schieten. Daarmee neemt hij, na tien series, de leiding over van Riekelt Post. De schutters in deze klasse ontlopen elkaar geen millimeter, want de nummers een tot en met vijf staan allemaal op een gemiddelde van rond de 186 punten. 

In de A-klasse is het Willem Schraal die knap aan de leiding staat, nipt voor Fekke van der Meulen op de tweede, en Jaap Vlot op de derde plaats. De senioren B-klasse wordt aangevoerd door Evert Hakvoort, die een serie achterloopt, maar gemiddeld net boven Jaap Ekkelenkamp staat. De derde plek is hier voor Timal Ruiten.

Bij de junioren was het afgelopen donderdagavond ongemeen spannend. Tijdens de afsluitende afvalrace, die wekelijks na de series geschoten wordt, wist William Polinder iedereen te verrassen door in de finale eerst Frank Visscher te verslaan en aansluitend moest ook Bertus Blom eraan geloven. William wist in de afvalrace een gemiddelde van een 8,7 per schot te halen. Een mooie prestatie van deze juniorschutter.

Volgende week zal er nog een inhaalweek zijn.