n De spelers van Urk vieren op uitbundige wijze de 3-1 van Klaas Romkes.
n De spelers van Urk vieren op uitbundige wijze de 3-1 van Klaas Romkes. Foto:

Trainer Genemuiden: ,,Vergeten te voetballen"

Een ontmoeting tussen Urk en SC Genemuiden is altijd pittig. Vooral als de Genemuiders achterstaan kan het er soms heet aan toegaan. ,,Dat hoort erbij. Na de wedstrijd is alles weer koek en ei", zegt Gert Jan Karsten, trainer van Urk. Zijn collega René van der Weij zegt: ,,Volgende keer moeten wij het beter doen."


In zijn analyse na afloop noemde de trainer van SC Genemuiden een aantal zaken die er mede debet aan waren dat zijn ploeg had verloren: ,,Wij wisten wat wij konden verwachten van Urk. Normaal gesproken zijn wij achterin kopsterk, maar deze keer niet." Hij bleef hiermee hangen in het moment waarop Klaas Romkes vanaf heuphoogte de beslissende derde treffer achter zijn doelman had gekopt. Hij vervolgt: ,,Volgende keer zal het beter moeten."


Gert Jan Karsten liet zich geen uitspraken ontlokken waar hij eventueel later mee geconfronteerd kan worden. ,,Kampioen ben je pas als je na de laatste wedstrijd zeker weet dat je bovenaan staat. Zaterdag waren wij organisatorisch beter dan een week eerder. Daar hebben wij het voorafgaand aan deze confrontatie vaak over gehad. Het was soms pittig, maar dat weet je van tevoren. Dat hoort erbij. Wij waren conditioneel beter en daarom wonnen wij de grootste amateurwedstrijd van Noord-Nederland. Het grote aantal toeschouwers was daar een bewijs van. Al met al was het een mooie overwinning van ons."