Urk gaat 44 gebouwen verduurzamen


Gemeente en provincie hebben afgesproken om 14 schoolgebouwen mee te nemen in de aanpak voor het verduurzamen van vastgoed. De gemeente maakt sinds vorig jaar gebruik van het Ontzorgingsprogramma verduurzamen maatschappelijk vastgoed. Daarmee helpt de provincie een handje mee naar CO2-neutrale gebouwen. 

Urk is inmiddels een paar maanden op weg de verduurzaming van 44 gemeentelijke gebouwen te versnellen, inclusief 14 schoolgebouwen. ,,Van bijna alle 44 gebouwen is inmiddels het energielabel in beeld gebracht. Dat geeft ons het eerste inzicht in hoe de stand van zaken is van de gebouwen qua duurzaamheid. Een aantal daarvan heeft prioriteit: zwembad ‘t Bun, het Kindcentrum, sporthal de Nagel en de Groen van Prinstererschool'', laat de gemeente weten. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de CO2-portefeuilleroutekaart. ,,Per gebouw is dan duidelijk welke duurzaamheidsmaatregelen mogelijk zijn: tijdens regulier onderhoud of op natuurlijke momenten. Ook wordt dan duidelijk welke investeringen er nodig zijn, en wat de voordelen ervan zijn. Dit zal de politiek helpen een besluit te nemen over de financiële onderbouwing.''

Bijbellezing Sion

Ds. A.J. de Waard houdt dinsdagavond een Bijbellezing in de Sionkerk, aan de hand van Bijbelboek Openbaring. Iedereen is vanaf half acht van harte welkom.


Verkiezingsdebat
voor jongeren

De Flevolandse afdelingen CDJA en de JOVD houden op 2 maart om half acht een verkiezingsdebat voor jongeren in de raadzaal van het gemeentehuis. ,,Het doel achter deze avond is vooral om de politiek dichter bij de Flevolandse jongeren te brengen en dat lokale partijen met elkaar in debat gaan over stellingen van deze doelgroep”, aldus Willemijn Vink, voorzitter van de JOVD en Elise Hordijk, voorzitter van CDJA Flevoland. Tijdens deze avond kunnen jongeren hun persoonlijke vraag aan de sprekers doorsturen.


Gezondheid
in de brede zin

Met het platform WEL in Flevoland wordt de gezondheid van de inwoners in een breder perspectief geplaatst. ,,WEL maakt het mogelijk om kennis, ideeën en initiatieven op het gebied van welzijn, vitaliteit en gezondheid makkelijk te delen. Zo wordt WEL de broedplaats van samenwerking voor en door iedereen die zich inzet voor de gezondheid van de Flevolanders.'' Meer weten? Kijk op welinflevoland.nl. 

Verloren

z ID-kaart, omg. marktplein. Tel. 06-13694641.

z Fiets- en huissleutel met PME Legend-label eraan. Tel. 06-12823429.

Iets kwijt? Mail naar verloren@urkerland.nl.