Extra kunstgras op De Vormt

Goed nieuws voor SV Urk. Sportpark De Vormt krijgt twee extra kunstgrasvelden en er komt zuinige ledverlichting. Het nieuws werd zaterdag rondom de derby tegen Genemuiden bekendgemaakt, in aanwezigheid van burgemeester Cees van den Bos en wethouders Freek Brouwer en Nathanaƫl Middelkoop.


De afgelopen twee jaar is de gemeente in gesprek geweest met de club, die het sportpark huurt. Het huidige plan kan binnen de begroting uitgevoerd worden. Daarin was al geld opgenomen voor renovatie van velden. 

De velden 7 en 8 worden voorzien van kunstgras. De hoop is dat ze voor aanvang van het nieuwe seizoen al klaar zijn. Samen met het hoofdveld beschikt de club dan over drie velden waarop onder de meeste weersomstandigheden getraind en gespeeld kan worden. En dat is een grote stap voorwaarts, vindt penningmeester Theo Wemmers. ,,Nu worden trainingen nog weleens afgelast als de velden te nat zijn en dat is straks verleden tijd."

Wemmers is ook bijzonder blij met de komst van ledverlichting: ,,De energiekosten rezen echt de pan uit. Met led besparen we naar schatting zeventig procent en dat scheelt tienduizenden euro's op jaarbasis."

Die meevaller weegt op tegen de verhoging van de huur die met de gemeente is afgesproken als onderdeel van de vernieuwingsplannen.

SV Urk heeft inmiddels meer dan 1700 leden.