n Aanvoerder Tirsa Bolks-Koffeman (12) feliciteert nichtje Keysha Legito met haar mooie goal. Grietje Vlot (11) en Celia Wemmers (16) scoorden later in de wedstrijd ook. Foto:

Degelijke overwinning vrouwen SV Urk

Het eerste vrouwenteam van SV Urk rekende afgelopen zaterdag op een gedegen manier af met directe concurrent Rouveen. In de thuiswedstrijd werd tot de laatste minuut keihard gewerkt om de drie punten op Sportpark De Vormt te houden. Het werd 3-1.

Trainer Jan Jelies was met vakantie en leefde vanuit het buitenland mee met zijn ploeg, die voor deze wedstrijd klaargestoomd was door assistent-trainer Arie Hoekstra. Samen met Fokke Jan Gnodde begeleidde hij afgelopen zaterdag de spelers, die allemaal doordrongen waren van het belang van deze wedstrijd. De nummer twee, Rouveen kon in dit treffen op een grotere achterstand gezet worden.

Het strijdplan was duidelijk: spelen vanuit een gedegen organisatie en met het mes tussen de tanden. Gekozen werd voor vier snelle verdedigers, twee controlerende middenvelders, met daarvoor drie aanvallende spelers en één diepe spits. Sommige spelers kwamen door deze nieuwe aanpak op voor hen ongebruikelijke posities, maar pakten dit prima op. Met name aanvoerder Tirsa Bolks-Koffeman, Celia Wemmers, Kitty Korf, Wilma de Boer en Martine van Eerde vielen in positieve zin op.

Hoog tempo

Het eerste halve uur speelden Urk en Rouveen in een hoog tempo, al was de thuisploeg wel veel feller. Vroeg in de wedstrijd kregen Celia Wemmers en Martine van Eerde grote kansen, maar zij konden het doel nog niet vinden. Spits Keysha Legito wel, toen ze vanaf de rand van het zestienmetergebied een vrije trap mocht nemen en in de korte hoek raak knalde. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Urk het een stuk moeilijker. Rouveen drong meer en meer aan, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Dat was met name te danken aan de snelle verdediging van Urk, bestaande uit Lucia de Vries, Anne-Lynn Brouwer, Wilma de Boer en Tirsa Bolks.

Vreugde

In de tweede helft bleek Rouveen door het compacte spel van Urk niet bij machte opnieuw druk te zetten. Vanuit een strakke organisatie was het juist de thuisploeg die op zoek ging naar meer doelpunten. De vreugde was groot, toen Grietje Vlot na een aanval over rechts in het strafschopgebied opdook en de bal op aangeven van Celia Wemmers achter de keeper van Rouveen schoot. Pas echt zeker waren de spelers van de overwinning bij de 3-0. Uit een corner van Grietje Vlot ging de keeper van Rouveen in de fout en was Celia Wemmers er als de kippen bij om dit af te straffen. Rouveen deed in de laatste minuten nog wat terug, maar de overwinning voor Urk kwam niet meer in gevaar.

De ploeg van Jan Jelies staat nog steeds ongeslagen bovenaan en heeft in de strijd om de titel alles weer in eigen hand.