Afbeelding
Foto:

Jezus Leeft, lijst 8


Economie

Jezus Leeft is voor een gezonde economie, dit betekent dat de overheid geen schulden moet maken en in plaats van belastingverhogingen, bezuinigingen door moet voeren als er geen sluitende begroting is. De gemeente moet minder (doorgeschoten verstikkende landelijke) regels toepassen, als er gebouwd moet worden, zowel voor industrie als voor woningen. Starters moeten eerste jaren vrijgesteld worden van lokale belastingen.

Woningen

Urk dient ervoor zorg te dragen dat er genoeg huizen beschikbaar zijn voor eigen inwoners. De gemeente moet helpen bij de bouw van woningen, in plaats van allerlei beperkende regels voor nieuwbouw door te voeren. Wat hierin belangrijk is, is dat iedereen niet alleen oog heeft voor wat van hemzelf is, maar laat iedereen ook oog hebben voor wat van anderen is. Dus geen huizen opkopen en duur doorverhuren. De gemeente zou huizen kunnen opkopen en doorverhuren. Dit was vroeger heel normaal. Verder samen met grondbezitters en potentiƫle huizenkopers overleggen wat mogelijk en gewenst is.

Stelling: We zijn voor kernenergie, dus als de overheid in de omgeving van Urk een kerncentrale wil bouwen, zijn wij daar voor. 

Jezus leeft is tegen kernenergie. De recente kernrampen in Rusland en Japan laten zien dat de hele Urker gemeenschap in een paar minuten is geminimaliseerd en onleefbaar wordt bij een kernramp, die nooit voor 100 procent  kan worden uitgesloten. In Oldebroek is een proef gaande met zoutaccu's om zonne-energie op te slaan. Hier wil Jezus Leeft op Urk graag ook een proef mee starten.

Stelling: De gemeente moet strenger controleren op jeugdhonkenbeleid

Jezus leeft wil dat er voldoende gelegenheden zijn waar de jeugd elkaar kan ontmoeten, in een veilige christelijke omgeving, zonder drankmisbruik en drugs.

Stelling: De huidige coalitie heeft goed werk geleverd, voor de stabiliteit zou het goed zijn om op deze voet verder te gaan. 

De huidige coalitie is veel te ver meegegaan met het overheidsbeleid, onder andere met coronabeleid en klimaathysterie. Er moet niet samengewerkt worden met wereldse partijen, daar dit altijd leidt tot wereldgezindheid, hoe goed de bedoelingen van deze partijen ook zijn. Als Jezus niet centraal staat in handel en wandel komt het niet goed!