Afbeelding
Foto:

Forum voor Democratie, lijst 9

Economie

Een overheid moet de ondernemer zoveel mogelijk met rust laten en zo goed mogelijk faciliteren. Creëer goedkope bouwgrond en wees flexibel met vergunningen. Maak Urk aantrekkelijk voor bedrijven van buiten Urk. Wellicht dat de centrale ligging een pluspunt is. Ook moet er veel meer geld geïnvesteerd worden in toerisme. Bouw meer restaurants en een hotel op Urk.


Woningen

Geef de ruimte en vergunningen voor goedkope bouwstijlen. Daarnaast wilt FVD Urk dat er een groot appartementencomplex gaat worden gebouwd op Urk. Urker jongeren moeten voorrang krijgen bij de koop voor woningen. Bouw een bungalowpark voor arbeidsmigranten bij de buitendijkse haven. Daardoor komen er ook weer woningen vrij.


Stelling: We zijn voor kernenergie, dus als de overheid in de omgeving van Urk een kerncentrale wil bouwen, zijn wij daarvoor.

In Borsele (Zeeland) is al een kerncentrale gebouwd. Tijdens de bouw daarvan is er rekening mee gehouden dat er in de toekomst nog een centrale naast gebouwd gaat worden. Laat daar eerst maar een nieuwe kerncentrale staan voordat we over dit onderwerp gaan praten.


Stelling: De gemeente moet strenger controleren op jeugdhonken beleid.

Nee. De jeugdhonken waren een uitkomst tijdens corona en zolang er niet genoeg legale horecameters zijn is het onzinnig om daar streng op te controleren.


Stelling: De huidige coalitie heeft goed werk geleverd, voor de stabiliteit zou het goed zijn om op deze voet verder te gaan.

Nee. Zou eigenlijk niet weten wat ze goed gedaan hebben. Het is tijd voor een frisse wind in de coalitie.