Afbeelding
Foto:

Hennie's American Dream

Vanaf september 2021 studeert en basketbalt Hennie van Schaik aan de California State University in Bakersfield (Amerika). Via Het Urkerland wil ze het thuisfront op de hoogte houden van haar belevenissen.


Mijn zesde maand

We hebben nog twee wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen en daarna gaan we naar The Big West Tournament. The Big West is de conference (competitie) waar we in spelen en de bovenste tien teams gaan naar het Tournament. De eerste wedstrijden zijn 8 maart in Henderson en het toernooi duurt tot 12 maart wanneer de finale wordt gespeeld. We hebben niet zo’n goed seizoen gehad waarin we de meeste wedstrijden hebben verloren, maar de goede vorm begint te komen, want van de laatste vier wedstrijden wisten we er drie te winnen. Tuurlijk hadden we liever beter gepresteerd tijdens het seizoen, maar het heeft geen effect op een kampioenschap.

 

Voor mij persoonlijk zie ik steeds meer groei in mijn basketbal en voel ik mij steeds comfortabeler in het Amerikaanse college basketbal. Ik start nog steeds elke wedstrijd en speel tussen de 15 en 25 minuten per wedstrijd. 


Gisteravond (donderdag 24 februari) hebben we thuis tegen Hawaii gespeeld. Het was 'Senior Night' en dit betekent dat het de laatste thuiswedstrijd was voor de laatstejaars. Hierbij krijgen zij hun wedstrijdtenue ingelijst en lopen ze over het veld met hun familie. Helaas hebben we deze wedstrijd wel verloren.

Dit is eigenlijk de drukste tijd van het seizoen. We spelen wel drie wedstrijden in een week, dus voor leuke dingen is er even geen tijd. Vandaar dat ik deze keer niet zoveel te vertellen heb. Mijn week bestaat uit school, trainen, wedstrijd spelen en slapen.


Ik heb wel superleuk nieuws gekregen: op 1 mei mag ik al terug naar Nederland. Dit seizoen is echt super snel gegaan, want voor mijn gevoel ben ik eigenlijk nog maar net in Amerika. Nog twee maanden...

Afbeelding
Afbeelding