Afbeelding
Foto:

Hart voor Urk, lijst 3


Economie

Hart voor Urk is een echte ondernemerspartij. Als geen ander weten we hoe belangrijk de Urker economie is in de breedste zin van het woord. Als je kijkt hoe de gemeente er voorstaat ten opzichte van twaalf jaar geleden, dan kun je onze 'zakelijke’ inbreng terugzien.

Woningen

We zijn goed op weg, er komt een hele wijk bij. Urkers moeten op Urk een huis kunnen kopen. De ellende van stikstof, Pfas en archeologen die om de hoek komen, remt ons allemaal af en vinden we verschrikkelijk. Ook moeten we niet vergeten dat tien jaar terug er geen huis verkocht werd in de crisis en daarom zijn we blij dat er evengoed doorgepakt is met grenscorrecties en bouwplannen. Nu 400 in een jaar tijd als eerste zet, met prioriteit betaalbare woningen voor onze jeugd.

Stelling: We zijn voor kernenergie, dus als de overheid in de omgeving van Urk een kerncentrale wil bouwen, zijn wij daar voor.

We zijn zeker voor kernenergie. Het enige probleem is als er rond Urk een kerncentrale komt dat er in een omtrek van rond de 50 kilometer niks meer gebouwd mag worden. We zijn er zeker voor maar het moet ons niet gaan beperken in groei en mogelijkheden, dus niet in de polder. En omdat de polder onder zeeniveau ligt is het ook niet aan de orde.

Stelling: De gemeente moet strenger controleren op jeugdhonkenbeleid.

Uitwassen moeten zeker aangepakt worden.

Stelling: De huidige coalitie heeft goed werk geleverd, voor de stabiliteit zou het goed zijn om op deze voet verder te gaan.

Het is zeker een solide basis gebleken de afgelopen twaalf jaar. Maar dit is toch echt aan de kiezer, die mag zich uitspreken hoe zij daarover denkt.