n De verdediging van Futsal Winsum moest alle zeilen bijzetten tegen de aanvallers van ZVV Urk. Foto:

Zaalvoetballers verslaan Futsal Winsum met 3-1

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond hun eerste overwinning van 2022 geboekt. In De Schelp werd Futsal Winsum met 3-1 verslagen.

Eindelijk was daar de eerste overwinning van het nieuwe jaar. Na de competitiehervatting waren de Urkers nog puntloos gebleven, maar de broodnodige zege werd behaald tegen oude bekende Winsum.

Vroege achterstand
Al vrij snel in de wedstrijd kwam Winsum op een 0-1 voorsprong uit een vrije trap. Het was voor de rest één van de weinige kansen die de bezoekers uit het Noorden wisten te creëren. Nog in de eerste helft wist De Kof het tij te keren. Doelpunten van Jelle Kramer, Klaas Jelle Romkes en Willem Snoek zorgden voor een 3-1 voorsprong bij rust.

Scoringsmogelijkheden

In de tweede helft kregen beide ploegen nog genoeg mogelijkheden om meerdere goals te scoren, maar wonder boven wonder werd er in het tweede deel niet meer gescoord. Het deerde de formatie van coaches Andy de Jong en Ed Abels niet, want met de drie punten op zak, kon men eindelijk weer een overwinning vieren.

Vrijdag
Aankomende vrijdagavond wacht de uitwedstrijd tegen MSV Zeemacht. Een lastige tegenstander, die in Den Helder maar al te vaak een groot obstakel voor de Urkers is gebleken.