n Alisha Korf met haar pony Sidney.
n Alisha Korf met haar pony Sidney. Foto:

Zusjes Korf kampioen van Overijssel

Stal Horseteam reisde afgelopen zaterdag af naar Denekamp, waar de Overijsselse kampioenschappen pony’s springen werden verreden. De zusjes Alisha en Denise Korf en nichtje Anne Gre Zeeman hadden zich voor deze wedstrijden geplaatst door kampioen te worden tijdens de kringwedstrijden.


Om deel te mogen nemen aan het Nederlands kampioenschap moet eerst het Kringkampioenschap worden behaald. Bij de Regiokampioenschappen, die daarna volgen, is een plek bij de eerste twee nodig voor een startbewijs om deel te mogen nemen aan het Nederlands kampioenschap.


Anne Gre Zeeman met pony Nova mocht het spits afbijten. Ze sprong in de klasse B/C. In die klasse mocht slechts één combinatie door naar de Nederlandse kampioenschappen. Na een goede start maakte ze helaas twee foutjes, waardoor ze geen tweede manche mocht rijden. Toch leverde Anne Gre een topprestatie door hier te mogen rijden.


Vervolgens was het de beurt aan Alisha Korf. Zij reed met pony Sidney in een deelnemersveld van maar liefst 52 combinaties en alleen de nummers één en twee mochten door naar het Nederlands kampioenschap. Alisha leverde een nagenoeg foutloze eerste ronde af en kreeg maar liefst 88 punten van de jury, waardoor ze in de finalemanche als laatste mocht starten. Ondanks de spanning hield Alisha het hoofd koel en sprong haar pony Sidney foutloos rond. De combinatie kreeg van de jury in totaal 90 stijlpunten, bijna het hoogst haalbare aantal punten. Hiermee was de kampioenstitel een feit.

Als laatste mocht Denise met haar pony Chico starten in de springklasse M/C. Ze mochten als laatste starten en lieten meteen van zich spreken door foutloos rond te gaan. Ook de tweede manche werd zonder fouten afgewerkt. Omdat de concurrentie fouten maakte, mocht ook Denise zich met haar pony Chico  Regiokampioen noemen.

18 en 19 maart mogen de twee zusjes In Ermelo gaan strijden om de felbegeerde Nederlandse titel.

n Denise Korf met haar pony Chico.