n Nathanaël Middelkoop, Roelof Bisschop en zijn vrouw, Jenny Romijn-van Wingerden en Danielle de Groot.
n Nathanaël Middelkoop, Roelof Bisschop en zijn vrouw, Jenny Romijn-van Wingerden en Danielle de Groot. Foto:

Werkbezoek van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop

Samen met zijn vrouw en twee fractiemedewerkers, heeft SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vrijdagmiddag een werkbezoek afgelegd op Urk. Hij werd, samen met verschillende kandidaat-raadsleden van de SGP, in de visafslag ontvangen door directeur Teun Visser. 


In de visafslag werd door middel van een presentatie van Teun de Boer en Pieter Maarten Bakker kennisgemaakt met EFICE, dat oplossingen ontwikkelt die gebruikt kunnen worden binnen de visserijsector. Maritieme bedrijven kunnen met behulp van software voldoen aan de wet- en regelgeving, door gebruik te maken van de EFICE-logboeken (E-catch), vangstmanagementsoftware en de mogelijkheid om aanlandings- en verkoopdeclaraties te maken.

Vervolgens werd RapiD Engineering bezocht. Dit bedrijf houdt zich bezig met engineering, automatisering en softwareontwikkeling voor de maritieme sector en voedingsmiddelenindustrie. Door softwarematige tools voor CAD-software te bouwen worden engineers ontlast van repeterende werkzaamheden. Zo is er een programma ontwikkeld waarin netten ontworpen kunnen worden en is samen met VCU-TCD een sorteerrobot ontwikkeld voor platvis.

Tijdens het werkbezoek kwamen er allerlei onderwerpen ter sprake die spelen in de visserij. Onder andere de enorm gestegen brandstofprijzen en de bemanningsproblematiek kwamen uitgebreid ter sprake.

Tot slot werd een kijkje genomen op de UK33, werden er gehaktballen uitgedeeld op het haventerrein en gesprekken aangeknoopt met inwoners. Bij Dayseaday was de afsluiting met (kandidaat-)raadsleden, wethouder en bestuursleden van de lokale SGP.