Afbeelding
Foto:

Jezus Leeft, lijst 8


Cultuur

De landelijke visie is dat cultuur geen basisbehoefte is en dat mensen die daarin geïnteresseerd zijn dit zelf dienen te financieren. Daardoor kunnen belastingen omlaag. Wel is het zo dat Urk uniek is en bekend staat om haar rijke historie en cultuur. Wanneer je door het dorp wandelt, ervaar je hoe levendig de authentieke (visserij)cultuur hier is. Dit moet behouden blijven. Als het cultuur van Urk betreft: mooi! Als het andere cultuur betreft, zijn we terughoudend.

Verenigingsleven

Verenigingen behoren niet tot de basisbehoefte van de mens. Groepen mensen die zich in een vereniging willen binden zijn daar vrij in, maar moeten dit zelf financieren. Zo kunnen belastingen voor inwoners omlaag.

Stelling: Een fusie blijft onbespreekbaar. Urk is als zelfstandige gemeente het beste af.

Jezus leeft is tegen fusies omdat deze alleen maar leiden tot anonimiteit, criminaliteit en eenzaamheid. De (landelijke) overheid heeft één doel met samenvoegen van gemeenten en dat is christelijke dorpen en steden op te laten gaan in een onchristelijke maatschappij. De EU is erin geslaagd om Nederland te terroriseren met de homolobby en klimaatgekte, met alle vreselijke gevolgen van dien, daarom moeten we er zo snel mogelijk uit!

Stelling: Buurtverenigingen moeten verantwoordelijk worden voor openbaar groen. 

Openbaar groen verzorgen is een taak van de gemeente, waar ook werklozen voor moeten worden ingezet.