n Driepuntspoging van Erica Romkes.
n Driepuntspoging van Erica Romkes. Foto:

Schol/Orca's Dames winnen eenvoudig

De dames van Schol/Orca's hebben zaterdagavond met speels gemak gewonnen van hekkensluiter Barons uit Breda. De bezoekers werden met een 86-37 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Al na een paar minuten spelen was duidelijk dat het een gemakkelijke avond zou worden voor de Urker dames. Een snelle 9-0 voorsprong werd gedurende het eerste kwart uitgebouwd naar een 20-7 tussenstand. De voorsprong van dertien punten werd tijdens het tweede gedeelte van de eerste helft gestaag vergroot. De dames uit Breda konden slechts beschikken over zeven speelsters, waardoor het tiental van Orca's het tempo in de wedstrijd hoog hield met een 44-19 ruststand als logisch gevolg daarvan.

Na de verplichte rust denderde Orca's in sneltreinvaart door. Tegenstander Barons werd in het derde kwart slechts 3 punten gegund. De ploeg van coaches Jenny van Slooten-de Boer en Janita de Boer begon aan het laatste kwart met een 62-22 voorsprong.

Het vierde kwart was natuurlijk een formaliteit, maar de Urker dames hielden het tempo hoog en bleven veel scoren. Het aanwezige publiek zag een aantal goed uitgespeelde aanvallen en ook het handelsmerk van Orca's, de fast-break, viel diverse keren te bewonderen. Toen de zoemer voor de laatste keer klonk, stond er een klinkende 86-37 overwinning op het scorebord.

Aanstaande zaterdag staat de return van deze wedstrijd op het programma in Breda. ,,Barons zal dan weer compleet zijn, dus meer tegenstand kunnen bieden. Aan ons de taak om er voor te zorgen dat we ook tijdens die wedstrijd de goede focus hebben en niet gaan denken dat we ook die wedstrijd gemakkelijk zullen gaan winnen", aldus Janita de Boer. ,,Er staat de komende weken een aantal heel belangrijke wedstrijden op het programma in de eerste divisie, zodat het heel belangrijk is dat we aankomende zaterdag de drie punten mee naar Urk nemen. Een week later krijgen we dan de huidige ongeslagen koploper Uitsmijters op bezoek. De uitwedstrijd tegen die ploeg verloren we met vijf punten verschil, dus het zou mooi zijn als we de ploeg uit Almelo de eerste nederlaag kunnen toebrengen".