Zeemacht ontsnapt tegen Urk

De Urker zaalvoetballers waren opnieuw dichtbij de winst, maar weer wist Zeemacht de volle buit te pakken. In een fysieke wedstrijd was De Kof de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de ploeg uit Den Helder sloeg op de juiste momenten genadeloos toe.

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen na balverlies de 1-0 al achter de debuterende Jurie ten Napel lag. Door de rugblessure van Marinus Bakker en afwezigheid van Teun Snijder, was dit een mooie kans voor de jonge doelman. Ondanks de vroege achterstand namen de Urkers wel het initiatief. Na tien minuten resulteerde dat in de gelijkmaker van Johan Loosman.

De Urkers zette in grote delen van de eerste helft de thuisploeg onder druk, iets waarmee de spelers uit Den Helder veel moeite hadden. Toch kwam Zeemacht weer op voorsprong. Een makkelijk gegeven vrije trap werd prachtig binnengeschoten. Ondanks een aantal dreigende situaties voor het doel van Zeemacht, vielen er in het verloop van de eerste helft geen doelpunten meer.

Grote kansen

De spelers van De Kof gingen met veel goede bedoelingen de tweede helft in, maar kregen heel vlot een domper te verwerken, toen Jordy Bos de 3-1 binnen schoot. Een minuut later was het weer een wedstrijd, toen Riekelt Snoek de aansluitingstreffer wist te scoren. Die ontbrandde na een overtreding van Klaas Jelle Romkes, die met een overtreding een counter wist te voorkomen. Dat resulteerde in een handgemeen met Adri Petronia, waarna de scheidsrechter beide spelers een rode kaart voorhield.

De 3-tegen-3 situatie was een ideale kans voor De Kof om gelijk te maken. De Urkers hadden de meeste tijd de bal en kregen een aantal grote kansen op de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer. Weer was ZVV Urk/Bakkerij De Kof dichtbij een overwinning in Den Helder, maar ook deze keer kon Zeemacht geen pijn worden gedaan.

De eerstvolgende wedstrijd van ZVV Urk is op vrijdag 18 maart in Assen tegen Futsal LTC.