n Vrouwen SV Urk blijven op koers. (Foto: Meindert Koffeman)

Ruime overwinning op Espel

De vrouwen van SV Urk boekten zaterdag een ruime overwinning op Espel. Na een goede eerste, maar slechte tweede helft, werd de ploeg uit de polder met een 7-1 nederlaag naar huis gestuurd.

In het eerste treffen tegen Espel, vóór de winterstop, was Urk al duidelijk de bovenliggende partij geweest. Dan is er altijd de angst voor onderschatting, maar dat was in de eerste helft niet het geval. Martine van Eerde scoorde binnen het kwartier de 1-0 en daarna volgden de doelpunten elkaar snel op. Marissa Baarssen, Tirsa Boks-Koffeman en Tabitha Romkes zorgden voor de ruststand van 4-0. Met name het doelpunt van Tabitha Romkes werd luidruchtig gevierd. Ze mocht na een langdurige blessureperiode eindelijk weer een hele wedstrijd aan de bak.

Slordig

Na de rust werd het spel van Urk slordig. Het tempo ging omlaag, maar toch werd er nog een paar keer gescoord. Eerst was het Dianne de Vries die de 5-0 maakte, en daarna etaleerde Sanne ten Napel haar kracht en snelheid toen ze richting de goal ging: 6-0. De gemakzucht van Urk werd afgestraft toen Espel doorbrak en scoorde, maar het laatste woord was aan Keysha Legito. Zij zette de eindstand van 7-1 op het scorebord.

Aanstaande zaterdag zijn de vrouwen van SV Urk vrij, maar daarna moeten ze volop aan de bak. De nummer twee van de ranglijst, DESZ uit Zwartsluis, komt dan op bezoek.