Lijst 9


Cultuur

Voldoende geld voor behoud en onderhoud van lokale monumenten en evenementen. Ruim baan voor plaatselijke tradities zoals Urkerdag en Urk in wintersferen. Luisteren naar de wensen van de Urker jeugd. Geen dure evenementen waar geen animo voor is onder de bevolking. De traditionele sinterklaasintocht behouden, geen roetveegpieten. De traditionele oud-en-nieuwviering behouden, geen vuurwerkverbod.

Verenigingsleven

Zorg voor gelijke behandeling van alle verenigingen. Geef ook meer aandacht aan minder populaire sporten zoals bijvoorbeeld crossen en kitesurfen. Beweging, dans en uitstapjes naar lokale sportverenigingen en proefabonnementen voor scholieren stimuleren. De aanleg van sportgelegenheden altijd stimuleren en faciliteren. Een sportabonnement voor iedereen toegankelijk maken. Lokale sportverenigingen behouden, aantrekkelijk maken en lidmaatschap stimuleren. Verenigingen die getroffen zijn door het coronabeleid ondersteunen.

Stelling: Een fusie blijft onbespreekbaar. Urk is als zelfstandige gemeente het beste af.

100 procent eens, Urk is een economisch welvarende gemeente met een eigen cultuur. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom Urk met de NOP zou moeten fuseren.

Stelling: Buurtverenigingen moeten verantwoordelijk worden voor openbaar groen.

Is geen slecht idee. Als daar vrijwilligers voor te vinden zijn.