n Teunis Bakker schoot een nieuw persoonlijk record.
n Teunis Bakker schoot een nieuw persoonlijk record. Foto:

Jeugdavond Het Vizier zorgt voor diverse records

Het was een drukte van belang afgelopen donderdag tijdens de jeugdavond bij Het Vizier. Veel jeugdige schutters waren aanwezig en er werden weer diverse persoonlijke records verbroken.


Teunis Bakker was een van de jeugdschutters die zich liet gelden. Hij schoot een mooi nieuw PR van 52 punten, waarmee hij aansluiting krijgt met de top vijf van dit moment. Net boven Teun staat Harjan de Vries die met een gemiddelde van 47 punten iets constanter presteert. Na elf series gaat Frank Visscher aan de leiding, op de voet gevolgd door William Polinder. Derde staat Hessel Visser met in zijn kielzog Jacobus Hakvoort.


Bij de senioren in de C-klasse gaat Tunis Hoekstra aan de leiding. Tunis schoot op zijn serie 170 punten bij elkaar. Op de tweede plek in de C-klasse staat Wessel de Boer, direct gevolgd door Jelle Hakvoort. Beiden moeten echter nog een aantal series inhalen.

Willem Schraal heeft in de A-klasse de leiding overgenomen van Fekke van der Meulen. Met een nieuw persoonlijk record van 184 punten laat Willem op dit moment zijn hielen zien aan Fekke. De derde plek wordt ingenomen door Jaap Vlot. In de A-klasse is het momenteel stuivertje wisselen, omdat de top vier in deze klasse allemaal een gemiddelde rond de 176 punten hebben.

Voor de komende weken heeft wedstrijdleider Jan-Marten Vink serie 11 tot en met 15 op het vizier, waarmee de tweede competitiehelft is gestart.