n Schade aan nieuwe kunstgrasmat door vuurwerk en rookbommen.
n Schade aan nieuwe kunstgrasmat door vuurwerk en rookbommen. Foto:

Nieuwe kunstgrasmat beschadigd

De paar weken oude kunstgrasmat van Sportpark De Vormt is beschadigd. Dat is gebeurd bij de wedstrijd Urk-SC Genemuiden.


Aanhangers van de club uit Genemuiden hadden vuurwerk meegenomen en afgestoken. Delen daarvan zijn op de nieuwe kunstgrasmat terechtgekomen. Inmiddels is er een berekening gemaakt van de kosten om het veld te herstellen. De factuur gaat richting SC Genemuiden, die op de hoogte is gesteld van het voorval.

Supporters konden in de aanloop naar het duel zonder belemmering en controle naar binnen. Daarbij zijn niet alleen vuurwerk en rookbommen naar binnen gebracht. Na afloop werd duidelijk dat er grote hoeveelheden glaswerk van bierflessen en glazen rond het veld lagen. Er werden ook tal van blikjes gevonden. Er moest een grote schoonmaakactie op touw worden gezet om de boel weer op orde te krijgen.

Het in bezit hebben van glaswerk en vuurweek op een sportpark is ten strengste verboden door de KNVB. Het is nog niet duidelijk of de KNVB op de hoogte is gesteld van deze kwestie. Als dat het geval is, zal er ongetwijfeld een onderzoek komen. Medewerkers van de Gemeente Urk hebben intern wel melding gemaakt van dit voorval.