n Klaas Romkes en Riekelt Jan Brands zien tevreden dat de corner van William de Boer in het doel verdwijnt. Riekelt Nentjes staat klaar op de doellijn om eventueel in te grijpen.
n Klaas Romkes en Riekelt Jan Brands zien tevreden dat de corner van William de Boer in het doel verdwijnt. Riekelt Nentjes staat klaar op de doellijn om eventueel in te grijpen.

Urk struikelt opnieuw over AZSV

Al voor de pauze kreeg Urk drie doelpunten te incasseren. En drie keer uit dezelfde situaties waarbij ook nog eens dezelfde spelers betrokken waren. Gert Jan Karsten wisselde in de rust twee derde van zijn middenveld en dat had resultaat. Urk kwam na veel aandringen nog terug tot 3-2, maar de punten bleven zaterdag achter in Aalten. Er is werk aan de winkel voor een aantal spelers.


AZSV troefde Urk vanaf de aftrap af. De lange reis zat de spelers van Urk dwars. Toch kreeg de ploeg van Gert Jan Karsten de eerste scoringskans. William de Boer testte de kwaliteit van de lat. Het antwoord van de thuisclub liet niet lang op zich wachten.


Bram Rensing kapte twee spelers uit en bracht de bal voor het doel van Urk. Johannes Schrijver liet Joost Rasing uit zijn rug lopen, waarna de topschutter koppend scoorde. In de laatste fase van de eerst helft eenzelfde situatie. De bal werd van achteruit eerst door Lucas Nagel gemist en vervolgens door Bennie Dunnink. Joost Rasing kon ongehinderd in de kruising schieten. Het middenveld van Urk speelde in die periode en later te vaak op een lijn.

Urk probeerde met uitverdedigen de oplossing te zoeken in hoge ballen, maar door de harde oostenwind bleek dat heel vaak niet de juiste manier. De thuisploeg had voor de pauze de wind in de rug en profiteerde daar volop van. Een aantal spelers van Urk had meer oog voor de bal dan voor wat er om hen heen gebeurde. Gevolg was dat veel spelers van de tegenstander volop van hun vrijheid konden genieten.

Vlak voor rust kreeg de equipe van Karsten opnieuw een domper te verwerken. Joost Rasing, vrijgelaten door Bennie Dunnink en Iede Nentjes, kon opnieuw in vrije positie zijn hattrick voltooien. De Urker ploeg hing in die fase als los zand aan elkaar en vergat voetballend de juiste oplossing te zoeken op een veld dat van zeer matige kwaliteit was.


Ingreep

Dat het anders moest begreep vrijwel iedereen. Gert Jan Karsten greep in en hield in de pauze twee derde van zijn middenveld aan de kant. Een ingreep die later succes zou hebben, maar niet genoeg, zo bleek na afloop.

William de Boer zag twintig minuten voor tijd de bal uit zijn hoekschop in het doel verdwijnen en tien minuten later verkleinde Riekelt Nentjes, na goed werk van Pieter Brands, de achterstand tot 3-2. Urk heerste, maar wist geen opening meer te vinden in het stevige verdedigingsfundament van AZSV. De oostelijke ploeg wankelde een paar keer, maar wist met veel kunst- en vliegwerk de overwinning over de streep te trekken.


Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Klaas Kramer (82. Dick Hakvoort), Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes, Johannes Schrijver (46. Jelle de Boer), Lucas Nagel (46 Pieter Brands), Lucas Schraal (46 Klaas Romkes), Hessel Snoek, William de Boer.

Scoreverloop: 9. Joost Rasing 1-0, 36. Joost Rasing 2-0, 41. Joost Rasing 3-0, 71. William de Boer 3-1, 82. Riekelt Nentjes 3-2.

Geel: Bram Rensing (AZSV)

Scheidsrechter: M. Roeleveld

Toeschouwers: 400