Volendam neemt de koppositie over

Geen van de uitspelende clubs wist zaterdag te winnen. Alleen Berkum wist een punt mee te nemen van een uitwedstrijd. Opvallend was het verlies van Eemdijk bij De Dijk. Volendam heeft na de winst op Buitenpost in ieder geval tot dinsdag 22 maart de leiding in de Hoofdklasse B.


Terwijl vrijwel alle coronamaatregelen zijn verdwenen, was er toch weer een afgelasting als gevolg van dit hardnekkige virus. Het aantal spelers bij DETO Twenterand dat hiermee te maken kreeg was aanleiding om het duel met SDC Putten te annuleren.

Volendam had aanvankelijk moeite met het stugge Buitenpost. Na 45 minuten was er nog niet gescoord. De victorie zou in het tweede deel losbarsten. Met maar liefst vier doelpunten van verschillende makers kon na afloop de overwinning en het leiderschap in de Hoofdklasse B worden gevierd.


Aan de boorden van Het IJ ging Eemdijk vroeg op zoek naar een voorsprong. Toen De Dijk na 18 minuten scoorde leek de moed in de schoenen van de Bunschoters te zakken. Ze kwamen deze tegenslag niet meer te boven in een matige wedstrijd.

In Sneek werd gedacht het lek boven te hebben na het vertrek van Jan Vlap. Niets bleek minder waar. Flevo Boys won op eigen veld van ONS Sneek. De beide doelpunten werden over de twee speelhelften verdeeld. De Emmeloorders nemen de zevende plaats in.

SC Genemuiden had vijf kansen nodig om uiteindelijk het winnende doelpunt tegen Noordscheschut te maken. Lars Miedema werd matchwinnaar in het duel tussen de reus en klein duimpje. De bezoekers kunnen zich zo goed als zeker gaan opmaken voor een jaar in de eerste klasse.

HZVV pakte dure punten in de thuiswedstrijd tegen NSC Nijkerk. De bezoekers nemen de voorlaatste plaats in en dat betekent grote zorgen voor de rest van het seizoen. HZVV staat in de middenmoot en mag zich nu al wel veilig wanen.

In Amsterdam stonden Swift en Berkum tegenover elkaar. Martijn Brakke zette Berkum met nog een kwartier te gaan op voorsprong. Helaas voor de Zwollenaren kwam de thuisclub een minuut later alweer langszij in een boeiend duel.


Uitslagen 19 maart

AZSV-Urk         3-2

De Dijk- Eemdijk        1-0

Flevo Boys-ONS Sneek         2-0

SC Genemuiden-Noordscheschut         1-0

HZVV-NSC Nijkerk         2-1

Swift-Berkum         1-1

Volendam-Buitenpost         4-0