Geert Post terug: voorlopig geen ambitie om weer wethouder te zijn


Oud-wethouder Geert Post (56) is blij dat hij via voorkeurstemmen opnieuw in de raad is gekomen. Maar hij benadrukt dat hij niet uit is op de positie van de huidige SGP-wethouder, Nathanaƫl Middelkoop.

Post nam anderhalf jaar geleden afscheid van het college: ,,Ik moest toen bijspringen in het bedrijf van mijn zoon. Met het kritische rapport over mijn integriteit dat er toen lag, was ik het niet eens. Het was ook geen reden om te stoppen; de coalitie stond toen achter mij. Wel was duidelijk dat ik het wethouderschap niet kon combineren met het transportbedrijf, dat toen alle aandacht nodig had."

Een volgens Post rustige campagne leidde ertoe dat er een vervolg komt op zijn in 2002 begonnen politieke loopbaan: ,,Nathanaƫl is mijn opvolger. Hij doet het goed en het zou niet terecht zijn als ik nu wethouder zou willen worden. Ik heb voorlopig geen ambitie op dat gebied."

Nieuwe baan

Post stopt binnenkort ook bij het transportbedrijf, waar hij de laatste tijd het kantoor verruild had voor de vrachtwagen: ,,Ik start in de week na Pasen als directeur-bestuurder op een reformatorische basisschool met 340 leerlingen in Oldebroek."