n Riekelt Nentjes heeft Urk op voorsprong gezet tegen Swift, tijdens de wedstrijd in januari 2020.
n Riekelt Nentjes heeft Urk op voorsprong gezet tegen Swift, tijdens de wedstrijd in januari 2020. Foto:

Inhaalwedstrijd Urk tegen Swift

Het is een repeterende zin: Urk moet winnen om koploper te worden. Na het onnodige verlies in Aalten wordt de druk alleen maar groter om Swift op een nederlaag te trakteren. Het is morgen (dinsdag) een van de vier inhaalwedstrijden in de Hoofdklasse B.


Heeft Urk een lesje geleerd van de nederlaag bij AZSV? Dat is de belangrijkste vraag die beantwoord moet worden in het inhaalduel met Swift. De Amsterdammers spelen eenzelfde soort voetbal als AZSV. Iets meer verzorgd, maar wel direct. De bal aannemen, naar voren en zo snel mogelijk vuren op het doel van de tegenstander.


In Amsterdam leverde de ploeg van Gert Jan Karsten bijna twee punten in. Pieter Brands kon in blessuretijd de winst alsnog veiligstellen, nadat Swift in de tweede helft op een 2-1 voorsprong was gekomen. Tegen AZSV keek Urk in de pauze al tegen een 3-0 achterstand aan. Pas in de slotfase van deze belangrijke wedstrijd kon er twee keer gescoord worden. Maar het verlies was een feit.

Wil Urk mee blijven doen in de titelrace, dan moeten de drie punten op Sportpark De Vormt gehouden worden. Het is een open deur intrappen, maar wel realiteit. De concurrentie is immers groot, opgelegd door de prima resultaten van Volendam, Eemdijk en SC Genemuiden.


Hoofdbrekens

Gert Jan Karsten zal zich ongetwijfeld het hoofd breken over wie er in de aanval moeten staan. Lucas Schraal viel in de rust van de wedstrijd tegen AZSV uit met een bovenbeenblessure. Maar ook de bezetting van het middenveld en de defensie vraagt om serieuze aandacht. Positioneel hapert er nogal eens wat aan bij zijn ploeg. En ook het grote aantal spelers dat niet (goed) kan of durft te koppen is iets om over na te denken.

De inhaalwedstrijd op Sportpark De Vormt tegen Swift begint 22 maart om 20.00 uur. De leiding is in handen van R.C.P. van der Werff uit Drunen (bij Waalwijk).