n De Urker zaalvoetballers kenden weinig moeite met LTC (Archieffoto).
n De Urker zaalvoetballers kenden weinig moeite met LTC (Archieffoto). Foto:

ZVV Urk/Bakkerij De Kof eenvoudig langs LTC Assen

Waar De Kof het altijd traditioneel lastig heeft tegen LTC, kende het deze keer weinig problemen met de Assenaren. De hele wedstrijd hadden de Urkers de controle over de wedstrijd en nam men uiteindelijk heel zakelijk de drie punten mee naar Urk toe.

Toch duurde het even voordat de 0-1 op het scorebord stond, deze viel pas aan het eind van de eerste helft. Daarvoor had De Kof het meest de bal en was het ook het meest dreigend richting het doel van LTC. Nadat Riekelt Snoek de bal op eigen helft wist te veroveren, counterde hij samen met Kees de Boer naar de 0-1. De ban was gebroken en nog in dezelfde minuut bediende Kees de Boer bij de tweede paal Jelbert Loosman, die eenvoudig voor de 0-2 kon zorgen. Dat was ook meteen de ruststand in de Pittelohal.

De tweede helft was amper begonnen toen Willem Snoek de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een lange bal van Jelbert Loosman werd niet goed verwerkt door de doelman van LTC en daar profiteerden de Urker zaalvoetballers optimaal van: 0-3. Tijdens de tweede helft veranderde het spelbeeld niet met De Kof het meest aan de bal en met de meeste dreiging voor het doel.

Nadat de foutenlast op vijf stond en de Urkers geen overtreding meer mochten maken, had LTC iets vaker de bal. Veel deden ze er niet mee en een minuut voor tijd viel de 0-4 van Jan Kramer. De Kof boekte een zakelijke overwinning in Assen en vestigde zich in de subtop van de ranglijst van de Eerste Divisie.