n De jeugdschutters druk bezig tijdens de afvalrace.
n De jeugdschutters druk bezig tijdens de afvalrace. Foto:

Jeugdschutters tonen progressie

Jeugdtrainer Meindert de Boer is een gelukkig man. Hij ziet dat zijn trainingen vrucht afwerpen en zijn jeugdschutters elke week progressie tonen. 


Tijdens de jeugdavond afgelopen donderdag lieten de schutters zien er veel zin in te hebben. Debutant Klaas Jelle Romkes liet zich tijdens zijn serie niet zenuwachtig maken en schoot 47 punten bij elkaar, terwijl William Brands, ook een nieuwkomer, zijn debuut afsloot met 37 punten. De toppers uit de jeugdklasse kunnen hun borst natmaken voor deze aankomende talenten.

Tijdens de afsluitende afvalrace liet Tiemen Hakvoort zich niet van de wijs brengen tegen William Polinder en Frank Visscher. Na twee keer een gelijk aantal punten, moesten de beide jeugdschutters uiteindelijk Tiemen Hakvoort het applaus geven. Voor aankomende donderdag heeft trainer Meindert de Boer een beker ingezet voor de winnaar van de afvalrace die om 20.15 uur uur begint.

Bij de senioren schoot Tunis Hoekstra afgelopen dinsdag een mooi nieuw persoonlijk record. Met maar liefst 184 punten op de 20 schoten zal Tunis aansluiting gaan krijgen in de B-Klasse. Tunis staat momenteel boven Wessel de Boer, terwijl Jelle Hakvoort de derde plek inneemt. Jelle en Wessel moeten nog wel een aantal series inhalen.

In de Hoofdklasse lijkt Riekelt Post zijn vormcrisis overwonnen te hebben. Na enkele mindere series pakt Riekelt met een geweldige serie van 193 punten de leiding weer terug. Jan Kramer geeft zich echter nog lang niet gewonnen en staat keurig op een tweede plaats. Cor ten Napel en Lourens de Boer volgen op de lijst, waarbij Lourens nog een aantal series moet inhalen.