Afbeelding
Foto:

'De jeugd wil verjonging'

Nieuw raadslid Jan Willem de Boer

Hij is 26 jaar oud, heeft verkering met Anne-Marie Bakker en werkt als zelfstandig software developer. Jan Willem de Boer komt namens Gemeentebelangen nieuw in de raad.


De Boer is, net als Marcelle van der Sloot, een jonge kandidaat die via voorkeurstemmen gekozen werd: ,,Ik denk dat de jeugd vindt dat het tijd is voor verjonging in de raad."

Hij is een zoon van Willem en Willeke de Boer. Zijn moeder overleed zes jaar geleden, zijn vader hertrouwde met Janita. De familie vormde samen met vrienden de basis voor zijn 173 stemmen. Via sociale media en het jongerendebat werkte hij verder aan zijn bekendheid. ,,Thema's waarvoor ik me wil inzetten zijn: starters op de woningmarkt, verbreding van de horeca en de organisatie van meer evenementen."

Inmiddels werd hij al benaderd door mensen die hem informatie vroegen over de aankoop van grond, maar wat dat betreft trapt hij nog even op de rem: ,,Ongelooflijk. Mensen denken meteen dat je overal verstand van hebt. Ik ga eerst eens wat ervaring en dossierkennis opdoen."