n Lucas Tol wordt door twee verdedigers aangepakt.
n Lucas Tol wordt door twee verdedigers aangepakt.

Venijn Urk in slotfase beloond

De eindstand van het duel tussen Urk en SDC Putten zou kunnen veronderstellen dat het een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Gert Jan Karsten is geworden. Niets is echter minder waar. Pas in de slotfase wist Urk het verschil te maken. Een eigen doelpunt van de bezoekers werd het breekpunt in de wedstrijd. Door deze winst blijft Urk in de race voor de titel in de Hoofdklasse B.


SDC Putten wilde meteen indruk maken en de doelstelling van een snelle treffer verwezenlijken. Richard Strijker stond gelukkig voor Urk op de goede plaatst om zijn voet tegen de bal te kunnen zetten. Vrijwel meteen daarna mocht de thuisclub een aantal hoekschoppen nemen, zonder dat dit tot treffers leidde.

Naarmate de eerste helft vorderde nam de nauwkeurigheid af bij Urk. SDC Putten speelde degelijk, snel en de combinaties waren talrijk. Het mondde een paar keer uit in een gevaarlijke uitval van de Veluwse ploeg. De lat boven Richard Strijker redde de lokale titelkandidaat. De manier waarop de linies van Urk met elkaar communiceerden vroeg de nodige aandacht van Gert Jan Karsten. In de pauze was er ruimschoots gelegenheid om de onderlinge afstemming goed met elkaar te bespreken.


Durf

Het leek er op dat Urk in het tweede deel veel meer durf en tactisch inzicht aan de dag ging leggen. Intussen was de Puttense doelman Joar Terpstra geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven. De 19-jarige Bart de Graaf van JO19 nam verdienstelijk zijn plaats in. Zo redde hij vrijwel meteen op een inzet van William de Boer.

De tijd begon te dringen voor Urk, dat wist dat de concurrentie al op voorsprong stond. Na een kwartier nam Lucas Tol het over van William de Boer en niet veel later kwam Jelle de Boer op de plaats van Klaas Romkes. De druk nam plotseling toe en dat leidde tot een ongecontroleerde kopbal van verdediger Daan Wierenga, die de bal pardoes achter zijn eigen doelman kopte.

Het verzet van de bezoekers leek meteen gebroken. Urk had de tegenstander vaker in de houdgreep, maar het duurde toch nog even voordat Jelle de Boer de bevrijdende tweede treffer voor zijn ploeg op het scorebord liet zetten.

Urk was nog niet tevreden. Dat kon ook niet, want adel verplicht. Dat besefte ook uitblinker Hessel Snoek. Met een enorme, diagonale knal in de bovenhoek zette hij de verdiende 3-0 eindstand op het wedstrijdformulier. De buit was binnen, de equipe van Gert Jan Karsten blijft titelkandidaat en kan zich deze week richten op de wedstrijd van aanstaande zaterdag in Emmeloord tegen Flevo Boys.


Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Iede den Dulk, Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes, Lucas Nagel (77. Pieter Brands), Johannes Schrijver, Hessel Snoek. Klaas Romkes (64. Jelle de Boer), William de Boer (61. Lucas Tol).

Scoreverloop: 70. 1-0 Daan Wierenga (e.d.), 83. Jelle de Boer 2-0, 86. Hessel Snoek 3-0.

Toeschouwers: 600

Scheidsrechter: Florian Lodeweegs (Castricum)