n De kopbal van Klaas Romkes zal net geen doel treffen.
n De kopbal van Klaas Romkes zal net geen doel treffen. Foto:

Trainer Karsten: ,,Weer te weinig rendement"

Ondanks de ruime overwinning bleef trainer Gert Jan Karsten kritisch. Het stoort hem dat er te weinig kansen in doelpunten worden omgezet. Hij is wel tevreden over het resultaat. Zijn collega Mark Bakker moest erkennen dat Urk fysiek beter was en dat hij zijn ploeg aan het bouwen is.


Na afloop van de wedstrijd tegen SDC Putten liet Gert Jan Karsten weten dat er te weinig rendement uit de kansen wordt gehaald. ,,Wij hadden dat beter uit moeten spelen. De eindpass moet beter. Mijn spelers hebben een goede conditie en zijn fysiek in orde. Vandaag maakten de wissels het verschil en dat is een signaal voor de rest van de spelers. Wij moesten drie wedstrijden in acht dagen spelen en dat speelt ook wel mee. Zaterdag naar Flevo Boys. Die geven niets weg. Het is gewoon een berg prikkeldraad waar wij zaterdag overheen moeten", zegt hij.

De druk van Urk, daar had Mark Bakker voor gewaarschuwd. ,,Het kost kracht om daar een goed antwoord op te kunnen geven. In de eerste helft konden wij aardig meekomen. In het tweede deel probeerden wij rust in de wedstrijd te brengen om zodoende in de slotfase nog een kans te kunnen hebben om te scoren en op die manier minder kracht te hoeven gebruiken. Op fysiek terrein konden wij het uiteindelijk niet bolwerken. Wij gaan de rest van het seizoen voor handhaving met een ploeg waaraan gebouwd wordt. En wij zijn aardig op weg."