Volendam winnaar tweede periode

Volendam heeft overtuigend de titel van de tweede periode naar zich toegehaald. De vier titelkandidaten wonnen hun wedstrijd. ONS Sneek, NSC Nijkerk en Noordscheschut waren niet opgewassen tegen hun tegenstander en gingen onderuit. Er werden gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd gemaakt.

Hekkensluiter Noordscheschut hield tot aan de pauze stand tegen Buitenpost. In de tweede helft scoorde de thuisploeg twee keer en bleven de drie punten in Friesland. Voor de Drenten lijkt degradatie onafwendbaar.

Eemdijk weet dat het zich geen misstap kan veroorloven. AZSV dacht met dezelfde tactiek als tegen Urk te winnen in Bunschoten. Na een 1-1 ruststand werd er vervolgens een tandje bijgeschakeld door de thuisclub. Het resultaat was een ruime overwinning op de oostelijke ploeg.

De opdracht was simpel voor Volendam. Om periodewinnaar te worden moest NSC Nijkerk opzij worden gezet. Dat gebeurde met veel overmacht en vijf doelpunten. Scheidsrechter Spoler moest zich in de rust geblesseerd laten vervangen.

Flevo Boys en DETO Twenterand scoorden niet voor de pauze. De ploeg uit Vriezeveen nam in het tweede deel een voorsprong. Het duurde tot de laatste minuut voordat de wedstrijd definitief in winst kon worden omgezet.

Swift haalde snoeihard uit op bezoek bij ONS Sneek. De Friezen wisten wel drie keer te scoren, maar de tegenstander uit Amsterdam deed er nog een schepje bovenop door vijf keer doel te treffen. Het begint er somber uit te zien voor de Friezen.

In Zwolle troffen Berkum en SC Genemuiden elkaar. Pas na een 0-3 voorsprong voor Genemuiden kon Chris van der Meulen namens de thuisclub iets terug doen. Berkum wacht een moeizaam slot van deze competitie.

De Dijk kon het in Hoogeveen niet bolwerken tegen HZVV. De ploeg uit Hoogeveen scoorde eerst twee keer voordat de Amsterdammers iets terug konden doen. De Dijk zweeft net boven de degradatiezone.