n Laurens van Loosen was heel trefzeker tegen ZAC.

Schol/Orca's Heren blijft op koers

Na lange tijd weer een thuiswedstrijd voor de heren van Orca's. Tegenstander was Landstede Basketball ZAC uit Zwolle, de nummer twee van de ranglijst.

De selectie van coach Jurie Bakker moest het doen zonder Rick van Eerde en Luka de Jong, waardoor de selectie eigenlijk iets te krap was.
In het eerste kwart werd meteen duidelijk dat Zwolle kwam om een serieuze gooi naar de koppositie te doen en zette de Urkers meteen onder druk. In de eerste minuten gaven beide ploegen elkaar geen millimeter toe. Orca's zette vanaf de start een press neer, maar niet iedereen had dat direct begrepen zodat er de ‘nodige onnodige' gaten in de verdediging vielen, waarvan de Zwollenaren gretig gebruik maakten. Orca's veranderde van verdedigingsvorm en kreeg langzaam wat meer grip op de wedstrijd. Het eerste kwart werd winnend afgesloten met 17-14.
In het tweede kwart zette Zwolle een tandje bij en met een paar afstandsschoten bleven ze in het Urker spoor en leek Orca's niet los te komen. Sterker nog: bij het rustsignaal keken de Urkers tegen een 30-33 achterstand aan.
Werk aan de winkel voor de Urkers, die het derde kwart overtuigend van start gingen. De ploeg was rustiger in de aanval en verdedigend werd een tandje bijgeschakeld. Bij 39-38 kwam de thuisploeg weer op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Zwolle probeerde wanhopig aan te haken, maar moest lijdzaam toezien dat de stand na het derde kwart 46-42 was in het voordeel van Orca's.
Tijdens het laatste kwart gaven de manschappen van coach Jurie Bakker voor alle zekerheid nog even gas. In korte tijd werd Zwolle op een hoop gespeeld en bij elkaar geveegd. Orca's knokte voor elke meter en dat zien de toeschouwers graag. Als collectief werd de overwinning veiliggesteld. Het vierde kwart werd afgesloten met een 22-5 score in Urker voordeel. Na het laatste fluitsignaal stond er een eindstand van 68-47 op het scorebord.

Scores:
Laurens van Loosen: 19 punten
Klaas Hoorn: 11 punten
Kevin de Boer: 10 punten

Na twaalf wedstrijden voert Orca's ongeslagen de ranglijst aan van de eerste klasse en is de ploeg nog twee overwinningen nodig om het kampioenschap binnen te halen.