n Score van Marlies Hoorn-Verhoeff.

Orca's Dames eenvoudig voorbij Groene Uilen

De dames van Schol/Orca's hebben in Groningen een eenvoudige zege geboekt op Groene Uilen. Zonder een moment in gevaar te zijn geweest, werd met 37-66 gewonnen.

De start van de wedstrijd was wat stroef en traag. Er werd over en weer wat gescoord, maar veel beleving was er nog niet. Stand na het eerste kwart: 7-12 in het voordeel van Orca's.

Het tweede kwart begon het iets beter te draaien. Er kwam meer snelheid in het spel wat resulteerde in een aantal mooie steals en fast breaks. De verdediging stond weer als een huis, zodat de voorsprong zich langzaam maar zeker uitbreidde. Ruststand: 16-32.

Tijdens het tweede gedeelte van de wedstrijd kan Orca's de blik al richten op de wedstrijd van aankomend weekend tegen BC Utrecht Cangeroes. Het derde en vierde kwart worden gebruikt om verdedigend en aanvallend de puntjes op de 'i' te zetten. Vooral in aanvallend opzicht is het zaak meer variatie te gebruiken. Met speels gemak wordt de wedstrijd uitgespeeld en met 37-66 winnend afgesloten.

Scores:

Erica Romkes: 22 punten

Marlies Hoorn-Verhoeff: 9 punten

Diddie Kramer: 9 punten

Zaterdag staat er een voorproefje van de Final Four op het programma. Orca's (4) - Utrecht Cangeroes (2) en Uitsmijters (1) -BV Groningen (3). Donderdag een voorbeschouwing op deze belangrijke wedstrijd voor Orca's.