n V.l.n.r.: André Bos, Jan van Urk, Dirk Teun Ras en Piet van den Berg.
n V.l.n.r.: André Bos, Jan van Urk, Dirk Teun Ras en Piet van den Berg. Foto:

Eerste winst Jan van Urk

Drie leden van Challenger Gym deden zaterdag mee tijdens wedstrijden in Groningen. Debutant Jan van Urk en de jeugdspelers André Bos en Dirk Teun Ras behaalden goede resultaten.


André Bos was de eerste die in de ring kwam. Hij begon zijn partij iets te afwachtend waardoor hij de eerste ronde verloor. De tweede ronde begon André beter en maakte goede scores. De laatste ronde moest hij vol aan de bak om de achterstand in te halen en dat lukte aardig, maar hij kwam uiteindelijk net tekort om de wedstrijd te winnen.


De volgende die uitkwam voor Challenger Gym was Dirk Teun Ras. Omdat zijn tegenstander de lowkicks die Dirk Teun gaf niet blokkeerde, maakte Dirk Teun heel veel goede scores in de eerste ronde. Dirk Teun wist ook de tweede ronde te winnen. Omdat zijn tegenstander te veel had moeten incasseren, gaf deze op, zodat de winst naar Dirk Teun Ras ging.


De boomlange Jan van Urk (2.06 meter) speelde hier zijn eerste nieuwelingenpartij in de gewichtsklasse tot 100 kilo. Zijn tegenstander was een stuk kleiner, dus moest Jan dat in zijn voordeel proberen te beslechten. In de eerste ronde maakte Jan goed gebruik van het lengtevoordeel. Jan kwam goed door met een aantal stotencombinaties en knietechnieken. Na één minuut landde een rechtse hoek van Jan en moest zijn tegenstander naar het canvas en kreeg acht tellen. Jan zette gelijk weer goed druk en omdat zijn tegenstander nog niet helemaal hersteld was, greep de scheidsrechter in, na een goede bokscombinatie van Jan, en kreeg zijn tegenstander opnieuw acht tellen. Bij twee keer acht tellen in één ronde wordt de wedstrijd gestopt zodat Jan de wedstrijd won op technisch knock-out. Een knappe prestatie in zijn eerste wedstrijd.