Wijbren Zijlstra nu in Isala Zwolle


Een ruime week ligt Wijbren Zijlstra (53) inmiddels in het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Op 11 februari 2022 werd de vrachtwagenchauffeur tijdens zijn werk in Duitsland getroffen door een hersenbloeding en werd daar opgenomen in het ziekenhuis. Zijn familie is dankbaar dat Wijbren overgeplaatst kon worden en nu een stuk dichterbij is. 

Echtgenote Marieke Zijlstra-Romkes vertelt: ,,Lichamelijk herstelt Wijbren goed, maar hij is geestelijk nog erg in de war. We hopen dat hij eind deze week naar een revalidatiekliniek overgeplaatst kan worden. Voor nu zijn we dankbaar dat hij een stuk dichterbij is. Vanwege de verwardheid probeer ik zoveel mogelijk zijn herinnering aan te sporen. Ik neem elke dag foto's en filmpjes voor hem mee, maar het is wisselend hoe hij erop reageert. Aan mij en de kinderen heeft hij wel herkenning gelukkig, maar waar hij is, heeft hij vaak niet door. In de weekenden mag ik blijven slapen, dat is ook fijn. Lichamelijk is het herstel boven verwachting. Hij kan al kleine stukjes zelf lopen. Hoe het verder zal gaan wat betreft zijn geheugen, is afwachten. Het geheugenverlies kan veroorzaakt worden door de medicatie, maar het kan ook zijn dat het gaat om hersenletsel, en hoe zich dat herstelt, is een kwestie van tijd.'' Wie Wijbren en zijn gezin een kaartje wil sturen kan dat, vanwege de verwachte overplaatsing, doen naar het huisadres: Kooizand 50, 8321 ZH Urk.


Bijbellezing Sion

Ds. A.J. de Waard houdt dinsdagavond een Bijbellezing in de Sionkerk. De dominee maakt een vervolg in de serie uit het Bijbelboek Openbaring. Iedereen is om half acht van harte welkom.


Stilstaan bij lijden

In de lijdensweken is er elke woensdagavond een interkerkelijke samenkomst in het Kerkje aan de Zee. Iedere week verzorgt een andere voorganger de dienst; woensdag heeft ds. Capellen de leiding. Iedereen is om half acht van harte welkom.


Bos in met PCOB 

De PCOB houdt maandag 4 april een boswandeling. In de PCOB-nieuwsbrief stond het anders vermeld, maar de wandeling start om half drie op de parkeerplaats aan de Vormtweg, net voorbij de begraafplaats. De wandeling duurt een ruim uur. Iedereen, dus ook niet-leden van vijftig jaar en ouder, is van harte welkom. Aanmelden (voor zaterdag!) bij Jennie Kramer, 683170.