Stadsdichter houdt workshop over dichtkunst

 

Iedereen die van poëzie en schrijven houdt, opgelet! De Commissie Urker Stadsdichter van de SCAB organiseert binnenkort een workshop dichtkunst. In drie bijeenkomsten maken deelnemers op een laagdrempelige manier kennis met poëzie én gaat iedereen ook zelf aan de slag.


Jacqueline Visscher, docente Nederlands aan het Ichthus College in Kampen en lid van de Commissie Urker Stadsdichter, zal de workshop leiden. Wat is poëzie? Welke vormen en stijlen zijn er? Hoe wordt gebruikgemaakt van rijm of beeldspraak? Het zijn vragen die tijdens de verschillende bijeenkomsten aan bod komen. Ook stadsdichter Bas Visscher zal aanschuiven. ,,Samen willen we op een leuke manier aan de slag met taal”, vertelt Jacqueline. Tussen de bijeenkomsten door krijgen de deelnemers opdrachten mee naar huis, waardoor iedereen zelf aan de slag kan met de geleerde theorie.


De drie bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 30 maart, woensdag 20 april en woensdag 11 mei in Galerie Plein 1890. De aanvang is steeds 20.00 uur. De kosten voor de complete workshop bedragen vijf euro per persoon, dat is inclusief een hapje en een drankje. Opgeven kan via stadsdichter@scaburk.nl of via Lenie de Vries, telefoon 06-25565512. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.