Twenty Six na winst uit degradatiezone

Voor de darters van Twenty Six was de opdracht eenvoudig: er moest gewonnen worden van deDartshop.nl in Eindhoven. Alleen dan zou er weer uitzicht zijn op handhaving in de hoofdklasse van de Superleague.


Nadat vorige week zaterdag al was gewonnen van Fanatics Weert, de nummer voorlaatst van de ranglijst, stond nu de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter deDartshop.nl in Eindhoven op het programma. Dirk Schenk, Pieter Baarssen, Maarten Dirk Woord en Henk Snijder maakten de lange reis naar Eindhoven met de opdracht de punten mee naar huis te nemen.

Een niet al te gemotiveerde thuisploeg zag de Urkers in de Round Robin-ronde op 1-0 komen. De gastheren hebben nog geen enkel punt behaald in de Superleague en dat zou niet veranderen. Dirk Schenk behaalde een keurige 0-4 overwinning in de eerste singleronde en Pieter Baarssen zorgde voor een 0-3 tussenstand. Henk Snijder had zaterdag helaas een off-day. Normaal gesproken een ‘zekerheidje’, nu werd er niet thuisgegeven. Hij verloor de derde singlepartij met 4-2. Als laatste was Maarten Dirk Woord aan de beurt. Woord zat goed in de wedstrijd en liet zien dat een weekje thuis van de kotter zijn spel ten goede kwam. Tussenstand na de singlepartijen 1-4 in het voordeel van Urk. De koppelronde werd gestart door Baarssen en Schenk. Zij verslikten zich in het Eindhovense koppel door een aantal wedstrijdpijlen te missen. Het koppel Snijder en Woord wist daarna twee keer op rij hun wedstrijd te winnen, met een tussenstand van 2-6 als gevolg, waardoor de volle buit mee teruggaat naar Urk. Ook Baarssen en Schenk winnen de laatste koppelpartij. Maarten Dirk gooit de solo maar deze is alleen nog voor de statistieken. Eindstand 3-7 in het voordeel van Twenty Six.

Er breekt een spannende periode aan in de Hoofdklasse. Het resterende programma laat zien dat er voor elk punt hard gevochten moet worden. Urk staat één punt los van de rechtstreekse degradatieplaats die door Leiden bezet wordt. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan mag Twenty Six aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst Oranjebar in Mariahout.