Puntendeling voor ZVVU

De uitwedstrijd in Zwolle leverde na een boeiend gevecht een punt op voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof. De Urkers kwamen tweemaal op achterstand, maar wisten in de slotminuten alsnog een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen.


De Urker zaalvoetballers beleefden afgelopen vrijdag een lastige avond. Zonder drie sterkhouders, doelman Marinus Bakker, Albert Hendrik Romkes en de geschorste Klaas Jelle Romkes, moest de strijd aangegaan worden met IFC Zwolle, voorlaatste in de eerste divisie A.

 
Snelle achterstand

Pieter Kaptijn, het jonge keeperstalent, moest al na 25 seconden spelen de bal uit het doel halen. Jesse Betaze zette de thuisploeg op voorsprong en zorgde ervoor dat de Urker zaalvoetballers meteen achter de feiten aanliepen.


De gehele wedstrijd bleef De Kof druk uitoefenen op de thuisploeg en het doel van keeper Alex Grafhorst, maar het was toch Zwolle dat op 2-0 kwam na een vlot uitgespeelde aanval. De Urkers waren niet van plan op te geven en via Riekelt Snoek werd de wedstrijd weer spannend. Met een geplaatst schot schoot hij de 2-1 tegen de touwen. ZVVU ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het was opnieuw Zwolle dat het verschil weer op twee doelpunten wist te brengen door Romano Luhukay, die de hele wedstrijd een plaag was voor de Urker zaalvoetballers.
Vlak voor rust weet Riekelt Snoek zijn tweede aansluitingstreffer van de avond te noteren, waardoor Zwolle met een minimale voorsprong de kleedkamers mocht opzoeken.


Terugvechten

Waar Urk de nodige goede mogelijkheden op de gelijkmaker miste, was Zwolle dodelijk in de afronding en bracht na een uitgespeelde counter het verschil weer op twee (4-2). De tijd begon te dringen voor De Kof, dus werd Riekelt Snoek als spelende keeper in het veld gebracht. Dit leidde tot succes, want via de ervaren Jan Kramer kwamen de Urkers weer langszij. Met twee treffers in korte tijd stond het weer 4-4. In de slotminuut bleven de Urkers met een spelende keeper voetballen, maar IFC Zwolle wist op dat moment dat een gelijkspel het hoogst haalbare was en overleefde vakkundig de laatste minuut, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntendeling.