Witvissers halen hengel weer tevoorschijn

De zomercompetitie voor de witvissers van HSV De Blijde Baars is afgelopen zaterdag van start gegaan. Met de vaste stok werd er gevist in Ossenzijl.


Omdat het nog vroeg in het jaar is en de nachten nog koud zijn, is het voorzichtig beginnen voor de vissers omdat elke vis telt. De verschillen in gewicht zijn dan ook klein, omdat er nu voornamelijk nog kleine vis gevangen wordt.

Het eerste uur van de wedstrijd werd ook voornamelijk kleine vis gevangen. Het waren Jan Scheve en Lub Snijder die goed aan de wedstrijd begonnen, terwijl het bij anderen nog vrij rustig bleef. Halverwege de wedstrijd was het Andries de Boer die een mooie brasem wist te vangen, een bonusvis in dit soort wateren. Johannes Hakvoort schakelde gelijk over en ging vol voor de grotere vissen. Dit pakte voor hem goed uit, want met regelmaat wist hij een grote brasem te vangen. Ook Andries wist nog een tweetal mooie vissen te vangen. Later bleek dan ook dat alleen het vangen van kleine vis niet genoeg was voor de overwinning. 

Het was Johannes Hakvoort die met overmacht deze eerste wedstrijd op zijn naam zette met een totaal gewicht van 6,7 kilo. Tweede werd Andries de Boer met een gewicht van 3,4 kilo. Omdat iedere deelnemer vis aan kon bieden voor de weging kan er teruggezien worden op een mooie en geslaagde visdag.


De volgende wedstrijd is op zaterdag 9 april en wordt er gevist in Munnekeburen