Ds. H. Polinder bedankt voor Middelharnis


Dominee H. Polinder heeft bedankt voor het beroep dat was uitgebracht door de gemeente van Middelharnis. 

De predikant blijft daarmee verbonden aan de Christelijke Gereformeerde Kerk Maranatha, die hij sinds 1999 dient. Dominee Polinder is op Urk de predikant met de langste staat van dienst.

Dominee D.E. van de Kieft van de Gereformeerde Gemeente in Nederland, de Menorahkerk, bedankte opnieuw voor enkele beroepen. Dit keer ging het om de gemeenten van Ederveen, Elspeet en Nieuwaal.


Ds. J. Hoekman
neemt afscheid
van HG De Ark

Dominee J. Hoekman is per 1 april officieel niet meer verbonden aan Hervormde Gemeente De Ark. 

De predikant kwam in 2010 over van de gemeente van Sebaldeburen. Na enkele jaren van spanningen, werd in 2020 besloten tot het volgen van een losmakingsprocedure. Die is nu formeel afgerond. Dominee Hoekman en zijn vrouw verhuizen in juni naar Rutten.


Elektrische steps
niet toegestaan,
meldt de politie

De politie ziet dat vooral steeds meer kinderen zich voortbewegen op elektrische steps, soms met hoge snelheden. ,,De steps zijn niet toegestaan op de openbare weg, terwijl ze wel verkocht worden in Nederland.'' 

In andere landen zijn de steps wel welkom op de openbare weg, dat verklaart deels de onduidelijkheid hierover. ,,In principe waarschuwen we één keer en als we iemand dan opnieuw zien rijden, volgt inbeslagname'', laat een wijkagent weten.


Winteravondlezing
in de Pniëlkerk  

Aanstaande woensdag is er om acht uur in de Pniëlkerk een winteravondlezing. Het is de laatste bijeenkomst van dit winteravondlezingenseizoen. Prof. dr. A. Baars hoopt te spreken over het onderwerp 'Het Geloof en zekerheid'. Er wordt een collecte gehouden voor het Shaare Zedek ziekenhuis in Jeruzalem. Iedereen is van harte welkom om de lezing bij te wonen.