n Hessel Snoek haalt hard uit, maar treft geen doel.
n Hessel Snoek haalt hard uit, maar treft geen doel. Foto:

Flevo Boys op karakter langs Urk

Twee voorzetten in het centrum, twee verdedigingsfouten en evenzoveel doelpunten van Flevo Boys. De eretreffer van Urk kwam zaterdag opnieuw van invaller Pieter Brands. Het was niet genoeg. Flevo Boys won vrijwel alle individuele duels en was ook in de lucht sterker dan de ploeg van Gert Jan Karsten. Flevo Boys was in de slotfase uitgeput, maar Urk zag geen kans om de laatste linie van de Emmeloorders open te breken.

Het eerste moment met een waarschuwing van de kant van Flevo Boys kwam al vroeg van Yumé Ramos. De bonkige spits, die handig gebruikmaakte van zijn fysiek, maaide echter volledig over de bal. Urk had veelvuldig balbezit, maar wist niet tot serieuze kansen te komen. Halverwege de eerste helft kwam er weer een bal voor het doel van Urk. Bennie Dunnink en Johannes Schrijver stonden verkeerd opgesteld en konden daardoor niet voorkomen dat Yumé Ramos de thuisclub op een 1-0 voorsprong wist te koppen.

Urk probeerde de aanval te zoeken, maar Flevo Boys liet zich echter steeds snel inzakken bij balbezit van de tegenstander. De balcirculatie bij de ploeg van Gert Jan Karsten was te traag, mede veroorzaakt doordat een groot aantal spelers zich niet aandiende om vrije posities te kunnen creëren. Een kolfje naar de hand van de Emmeloorders, die daarnaast veel steviger de duels aangingen.

Nadat Johannes Schrijver de bal over het doel van Matyas van Zorge had geschoten kreeg Timon Rorije geel. Vervolgens moest Richard Strijker handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Iede Nentjes liet zijn tegenstander te vaak uit zijn rug lopen, een situatie die vaker voorkomt bij de aanvallend ingestelde verdediger.

Vervelend

Flevo Boys had veel energie gestoken in de eerste helft. Bij Yumé Ramos werd al vroeg in de tweede helft duidelijk dat hij moeite had met het tempo van zijn ploeg. Na een klein zetje van Bennie Dunnink ging hij kermend naar de grond met de bedoeling zijn opponent een kaart aan te smeren.

Gert Jan Karsten wisselde vroeg in de tweede helft drie spelers, in de hoop een kentering teweeg te brengen. Urk werd wat dreigender, maar moest toch toezien hoe Flevo Boys de voorsprong wist uit te breiden. Robin Zuidema was nog maar een paar minuten binnen de lijnen toen hij vrij voor Richard Strijker kon scoren: 2-0. De invaller kreeg een paar minuten later rood wegens een slaande beweging, na eerst met een gestrekt been een duel aan te gaan.

Nadat Bennie Dunnink met een sliding de 3-0 had voorkomen, ging Urk eindelijk druk zetten. En meteen kon supersub Pieter Brands de achterstand verkleinen. Vervolgens werd Klaas Kramer ingezet om een tweede doelpunt te forceren. Flevo Boys kraakte in zijn voegen. Drie spelers lieten zich verleiden tot clowneske optredens bij duels die in een voetbalwedstrijd thuishoren. Kermend van de pijn, zelfs zonder lichamelijk contact, werden blessures voorgewend, die ertoe moesten bijdragen het tempo uit de wedstrijd te halen. Flevo Boys bleef overeind omdat Urk niet in staat bleek de juiste opening te vinden.

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes (79. Klaas Kramer), Bennie Dunnink, Iede den Dulk, Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes, Lucas Nagel, Johannes Schrijver (59. Pieter Brands), Hessel Snoek (71. Jelle de Boer), Klaas Romkes (59. Lucas Tol), William de Boer (59. Lucas Schraal).

Scoreverloop: 23. 1-0 Yumé Ramos, 71. 2-0 Robin Zuidema, 79. Pieter Brands 2-1.

Kaarten: geel voor Timon Rorije en Saïd Hassan (Flevo Boys) en Lucas Nagel (Urk). Rood voor Robin Zuidema (Flevo Boys).

Toeschouwers: 1.700