SC Genemuiden

vernedert ONS Sneek

Eemdijk en Urk hebben moeten constateren dat SC Genemuiden serieus op weg is naar de titel. De koploper maakte gehakt van het arme ONS Sneek. Aan de staart van de ranglijst verloren de vier ploegen die in de gevarenzone zitten punten.

De doelman van ONS Sneek moest acht keer vissen tegen SC Genemuiden. Na 45 minuten had de thuisclub al vijf keer raak geschoten. In het tweede deel kwamen er nog drie doelpunten bij.

Volendam rekende af met Eemdijk. De Volendammers kwamen op een 3-0 voorsprong, voordat de ploeg uit Bunschoten in de slotseconden wat terug deed.

NSC Nijkerk kreeg een pak slaag van Swift. De Nijkerkers konden tot aan de pauze meekomen. Na de thee ging Swift los. De degradatiezorgen voor de Amsterdammers lijken te zijn verdwenen.

In Aalten werd Berkum op een nederlaag getrakteerd. AZSV leidde bij de rust met 2-0. Nadat de derde treffer in het net lag kon Berkum wat terug doen. De Zwolse ploeg verkeert nu ook in de probleemzone.

Door ieder een keer doel te treffen eindigde het duel tussen Noordscheschut en DETO Twenterand in een puntendeling. Een goed resultaat van de ploeg uit Drenthe.

De Dijk had aan een doelpunt genoeg om Buitenpost te verslaan. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel op slag van rust. Drie kostbare punten voor de Amsterdammers.

Als enige uitspelende ploeg won HZVV nipt bij SDC Putten. De druk van de eigen aanhang wordt groter, ondanks dat er gebouwd wordt aan een nieuwe ploeg die tijd nodig heeft. De stand op de ranglijst geeft aanleiding voor de interne kritiek.

Stand Hoofdklasse B

SC Genemuiden +         20         15         1         4         46         50-19

Volendam +        20         14         2         4         44         58-28

Urk         20         12         5         3         41         43-22

Eemdijk         20        12        3        5        39        48-26

AZSV         20        10        3        7        33        33-31

Flevo Boys         20         10         1         9         31         37-37

DETO Twenterand         19         8         6         5         30         32-27

HZVV         20        8        6        6        30        29-25

Swift         20        7        5        8        26        37-32

Buitenpost         19         7         3         9         24         20-27

SDC Putten         19         7         2         10         23         28-26

De Dijk         20        6        4        10        22        17-25

Berkum         19        4        8        7        20        24-25

ONS Sneek         20         5         0         15         15         31-69

NSC Nijkerk         20         4         2         14         14         17-46