,,Wij hebben bijna

niets weggegeven"

Teleurstelling bij Urk, blijdschap bij tegenstander Flevo Boys. Het hoort bij winnen en verliezen. Deze keer was het Urk dat verloor. ‘’Wij gaan gewoon door, zaterdag hebben wij weer een wedstrijd. Soms heb je een wedstrijd dat het even niet loopt’, zegt aanvoerder Bennie Dunnink.


Arjen Postma, trainer van Flevo Boys, glom van oor tot oor. Natuurlijk was hij blij met de overwinning op Urk. Het leek wel of de winst op de Urkers meteen het voorliggende deel van de competitie, met alle tegenslagen en verloren wedstrijden, helemaal goedmaakt: ,,Wij hadden er voor de rust wel een paar extra in mogen schieten. In de tweede helft was het meer tegenhouden van Urk, dat niet verder kwam dan een paar schoten van zestien meter. Wij hebben bijna niets weggegeven, maar wij liepen wel te veel achteruit."

Routinier Timon Rorije werd voorafgaande aan de wedstrijd gehuldigd voor 250 wedstrijden. Dat je dan met je ploeg ook nog wint van Urk, is natuurlijk iets om niet gauw te vergeten. ,,Eigenlijk was de huldiging al tegen Noordscheschut, maar dat was door de week. Wij hebben gestreden voor iedere bal en als je dan ook nog van Urk wint in een jubileumwedstrijd, dan is dat extra lekker."


Urk-aanvoerder Bennie Dunnink leek vrij nuchter na de verloren partij: ,,Er zijn wedstrijden in een seizoen dat het even niet loopt. Deze was er een van. Zaterdag een nieuwe wedstrijd en dan gaan wij er weer voor. De titel blijft nog steeds in zicht. Wij moeten zaterdag gewoon winnen, en blijven winnen. En dan kijken of onze concurrenten punten laten liggen."