De Rentmeester timmert stevig aan de weg

Het idee van de zussen Roeline Post en Petra Zeeman om een natuurbeleefplaats, met de naam De Rentmeester, te creƫren op Urk is nog even vurig als eerst. Dit laat het tweetal weten, dat na het winnen van de Flevolandse Innovatieprijs vorig jaar, zeker niet stil heeft gezeten. Inmiddels is er een bestuur gevormd en staat rentmeesterurk.nl online.

 

,,Met het winnen van de prijs van de provincie vorig jaar hebben we ons plan zichtbaarder kunnen maken door de website'', vertellen Roeline Post en Petra Zeeman. ,,Verder hebben we een bestuur gevormd waarmee we verder kunnen werken aan de totstandkoming van De Rentmeester. Het bestuur bestaat uit Lucas Visser, Albert de Borst, Cees Zeeman, Marenka van de Berg, Petra Zeeman en Roeline Post. De komende periode staat in het teken van verdere gesprekken met de verschillende stakeholders, om met hen te kijken naar een locatie en een samenwerking.'' De twee willen met De Rentmeester een natuurplaats ontwikkelen waar kinderen kunnen spelen en leren hoe de natuur werkt; waar iedereen mee mag doen - mensen met een beperking, jongeren zonder toekomstperspectief - een plek waar samen gegeten wordt van groenten uit de moestuin en een plek waar cursussen worden gegeven over duurzaamheid.

De dames zijn donderdag 7 april op de online inspiratiebijeenkomst voor deelnemers van de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland 2022. Aanmelden: VIP@flevoland.nl.