n De Urker zaalvoetballers speelden een uiterst gedisciplineerde wedstrijd tegen FC Marlene. Foto:

ZVV Urk/Bakkerij De Kof verslaat FC Marlene

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof hebben afgelopen vrijdag voor eigen publiek in Sporthal De Schelp het belofteteam van FC Marlene met 3-1 verslagen. In een wedstrijd waar het tempo hoog lag, maar weinig grote uitgespeelde kansen geforceerd werden, kwam De Kof nauwelijks in de problemen.

In de eerste helft gebeurde er weinig. Beide ploegen probeerden wel het vijandelijke doel te vinden, maar grote uitgespeelde kansen waren er niet of nauwelijks, totdat Riekelt Snoek na tien minuten spelen de 1-0 wist binnen te schieten. Het zou het enige wapenfeit voor rust betekenen, want de bezoekers uit Heerhugowaard waren niet bij machte om gevaar te stichten, door het gedisciplineerde spel van De Kof dat de verdediging potdicht hield.

Na rust probeerde FC Marlene uit een ander vaatje te tappen en beet wat meer van zich af. Het belofteteam, onder leiding van coaches Edward van Gils en Raoul Polnaja, is dit seizoen vernieuwd. Er hebben nieuwe talenten hun intrede gedaan bij de zaalvoetballers uit Heerhugowaard. Dat het allemaal nog niet soepel loopt bij de gasten was wel zichtbaar in sporthal De Schelp. De ploeg moet duidelijk wennen aan spelen op het één na hoogste niveau.
Na vier minuten spelen in de tweede helft lag de gelijkmaker in het doel achter keeper Marinus Bakker, doelpuntenmaker was Steije Kee. De Urker zaalvoetballers waren gelijk weer bij de les en namen het heft weer in handen. De ploeg kwam razendsnel weer op voorsprong door een doelpunt van Andries Sinke en had weer controle over de wedstrijd. Toen Klaas Jelle Romkes er ook nog eens 3-1 van maakte, was de wedstrijd gelopen. Marlene koos er in de slotminuten niet voor om met een meevoetballende doelman te gaan spelen, wat voor de spelers van coach Ed Abels (hij verving de zieke Andy de Jong) de bevestiging was dat de drie punten op Urk zouden blijven.

Door deze solide overwinning klimt ZVV Urk/Bakkerij De Kof op de ranglijst naar een vierde plaats, met als kanttekening dat de nummers vijf tot en met zeven niet in actie kwamen.

De volgende wedstrijd speelt Bakkerij De Kof komende vrijdag. Het betreft een uitwedstrijd tegen koploper VNS United in Sporthal De Weeren in Amsterdam