n Orca's Heren verliest onverwachts van Red Giants (Archieffoto).

Schol/Orca's Heren laat zich verrassen

Schol/Orca's Heren is zaterdag de ongeslagen status kwijtgeraakt. De uitwedstrijd in Meppel tegen Red Giants werd geheel onnodig met 76-72 verloren.

De mannen van coach Jurie Bakker moesten het in Meppel doen zonder de geblesseerde Rick van Eerde en Klaas Jan Scheffer. De start van de Urkers was goed. Er werd meteen een voorsprong genomen van 5-14. Daarna stokte het echter en wist de thuisploeg halverwege het eerste kwart zelfs op voorsprong te komen. De Urker verdediging werd wat stevig neergezet en dat leverde Orca's aan het eind van het kwart een voorsprong op van zeven punten (27-34).

Het tweede kwart vertoonde hetzelfde spelbeeld. Orca's trok beetje bij beetje de wedstrijd naar zich toe. De Urker mannen werkten net iets harder dan de thuisploeg en wisten op die manier de voorsprong punt voor punt uit te breiden. Ruststand: 39-51.

In de tweede helft waren er wat extra spelers bij de thuisploeg ingekomen, waardoor ze iets ruimer in de wissels zaten. Dat resulteerde niet direct in meer dreiging. Sterker nog, Orca's wist uit te lopen naar een maximale voorsprong van 18 punten (45-63). Een kleine opleving aan de kant van de thuisploeg leverde na drie kwarten een tussenstand op van 54-66; nog steeds een gat van twaalf punten in het voordeel van Orca's.

In het vierde kwart pakten zich langzaam donkere wolken samen boven Orca's. Langzaam maar zeker werd het gat van twaalf punten verkleind door Red Giants en met een rake driepunter kwamen ze zelfs op een voorsprong van 73-71. Orca's kwam deze achterstand niet meer te boven en moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg optimaal wist te profiteren van dit slechte kwart van de Urkers. Eindstand 76-72.

De kans op een ongeslagen kampioenschap is verkeken. De ploeg heeft echter ruim de tijd om deze nederlaag te verwerken. Vrijdag 22 april staat pas de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander in sporthal De Vlechttuinen is dan Pluto.