Darters dicht bij stunt

De darters van Twenty Six stonden zaterdag voor de zware uitwedstrijd tegen Oranjebar, de nummer twee van de hoofdklasse. De Urkers beten stevig van zich af, maar konden niet voorkomen dat de punten in Noord-Brabant bleven.


Vanaf de allereerste pijl ontstond er een hevige strijd tussen een team dat strijdt om het kampioenschap en een team dat vecht voor lijfsbehoud. Het team van dartvereniging Urk bestond uit captain Dirk Schenk, Pieter Baarssen, Maarten Dirk Woord, Henk Snijder en Danny Mazereeuw. 

De mannen van de Oranjebar leken tijdens de Round Robin beter bij de les (9-5) wat resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong. De aansluitende single wedstrijden waren verrassend voor Twenty Six. Alleen Danny Mazereeuw wist zijn wedstrijd niet winnend af te sluiten. Maarten Dirk Woord kwam goed voor de dag door kopman Andy Beatens te verslaan. In een wedstrijd van uitzonderlijk hoog niveau won Woord met 4-2. Als ook Pieter Baarssen zijn partij weet te winnen van Moreno Blom is de stand weer in evenwicht. Nadat Henk Snijder eenvoudig afrekent met Davy van der Zande, staat er een verrassende tussenstand op het bord van 2-3.  

Het koppel Snijder-Woord mag de dubbelpartijen starten om de voorsprong uit te bouwen. Dat doen ze met verve, waardoor er een sensatie in de lucht hangt. Bij een voorsprong van 2-4 is er nog één punt nodig om in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen, wat al een sensatie zou zijn. Het gaat vanaf dat moment fout voor de Urkers. Alle vier volgende partijen worden gewonnen door de mannen van Oranjebar, die daarmee met de schrik vrijkomen en weten met 6-4 te winnen. De mannen van Twenty Six moeten het zuur van een nederlaag slikken. Aan de darters van Twenty Six de opdracht om alle positieve elementen uit deze wedstrijd te halen en er sterker van te worden, om zodoende de volgende keer in een soortgelijke situatie wel toe te slaan. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Team Winsum Sneek op het programma. Wellicht kan Geert Nentjes het team dan weer versterken, na zijn wekenlange dartsverplichtingen in Engeland.