n Aanvoerder Tirsa Bolks-Koffeman komt net te laat om de openingstreffer op het bord te schieten.
n Aanvoerder Tirsa Bolks-Koffeman komt net te laat om de openingstreffer op het bord te schieten. Foto:

Vrouwen SV Urk verslaan Flevo Boys

Met een degelijke 5-0 overwinning stapten de vrouwen van SV Urk afgelopen zaterdag tevreden van het veld. Ze hadden niet de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, maar de winst was binnen en dat is op weg naar de titel het enige wat telt.


Urk startte slordig tegen Flevo Boys. Met name de eindpass was niet goed, waardoor het maar niet lukte om de aanvallers in stelling te brengen. De ploeg van Jan Jelies bleef wel keihard werken. Flevo Boys had het daardoor moeilijk en kon totaal niet in het spel komen. 

Er moest een fout van de Emmeloorder keeper aan te pas komen om de 1-0 op het scorebord te krijgen. De sluitpost verkeek zich op een afstandsschot van Keysha Legito. De ban was daarmee gebroken en Urk begon hierna meteen makkelijker te voetballen en kansen te creëren. Dianne de Vries scoorde met het hoofd vanuit een corner en Marissa Baarssen tikte binnen na een schot op de paal. 

Na de rust was het meteen weer raak. Tirsa Bolks-Koffeman stuurde de snelle Martine van Eerde weg, die oog in oog met de keeper niet faalde en de 4-0 liet aantekenen. Urk hoefde niet tot het gaatje te gaan, maar vocht wel om in deze wedstrijd de nul te houden. Keeper Hannah van Roekel hoefde maar één keer in actie te komen en deed dat goed. Marissa Baarssen zorgde met een mooie goal voor de 5-0 eindstand. 


Urk heeft in de strijd om de titel nog vier wedstrijden te gaan en speelt aanstaande zaterdag thuis tegen Meppel.