n De met graffiti bekladde garageboxen.
n De met graffiti bekladde garageboxen. Foto:

Eigenaren zijn overlast zat

De eigenaren van de garageboxen aan de Domineesweg bij de trailerhelling zijn de overlast die zij ervaren zat. De afgelopen tijd zijn er meerdere vernielingen aangericht en is er (sexueel getinte) graffiti op de boxen gespoten.


,,Elk weekend is het hier raak", aldus een van de eigenaren. ,,We zijn het niet alleen zat dat er van alles vernield wordt, maar we maken ons ook grote zorgen om de hoeveelheid lege drankflessen die hier achtergelaten worden en nog meer om de lachgaspatronen en gebruikte spuiten die we hier aantreffen. Alles wijst dus op het gebruik van drugs en wij hebben sterke vermoedens dat er op deze plek ook wordt gedeald. We hebben de politie meerdere malen op de hoogte gebracht van wat we hier aantreffen, maar die kunnen weinig uitrichten. Het is een plek waar je heel moeilijk gezien kunt worden en waar ze heel makkelijk bij onraad kunnen wegkomen."


Ook de coördinator van het Clean Team van de gemeente Urk kent de problemen. ,,Af en toe is het echt niet te beschrijven wat we daar op maandag voor rommel weg moeten halen. Ook wij hebben de politie al een aantal keren hiervan op de hoogte gebracht. Er hangen daar best wel bewakingscamera's, maar de beelden daarvan mogen, in verband met de privacywetgeving, niet zomaar worden opgevraagd. We hebben gemerkt dat tijdens de afgelopen coronapandemie en dan vooral in tijden van lockdowns, het gebruik van drank en drugs flink toenam. Dat merkten we niet alleen op deze specifieke plek, maar bijvoorbeeld ook op een andere favoriete locatie, onder bij de sluis aan de Urkervaartkant."