Schol/Orca's Heren thuis tegen Pluto

De mannen van Schol Orca’s Heren 1 spelen morgenavond weer een thuiswedstrijd. Pluto Heren 1 uit Wageningen komt op bezoek in sporthal Vlechttuinen.


De uitwedstrijd eerder dit seizoen op zaterdag 6 november, werd gespeeld na een maand zonder wedstrijden voor Orca’s. Door de stijgende besmettingscijfers vanwege corona, werden twee wedstrijden niet gespeeld door afzeggingen van de tegenstander. Desondanks wisten de mannen van Orca’s een knappe winstpartij af te leveren, na een tijdlang op achterstand te hebben gestaan. Pas laat in het vierde kwart werd de wedstrijd op ervaring beslist en winnend afgesloten met 57-71.


Vierde plaats

Pluto staat inmiddels op een keurige vierde plek en áls het verliest, is dat vaak slechts met een paar punten. Het verrassende verlies tegen de hekkensluiter (Trajanum, 45-49) in eigen huis twee weken geleden, is wel een noemenswaardige uitslag. Een uitslag die tevens aantoont dat in deze competitie alles mogelijk is.


Ongeslagen status

Orca’s staat nog steeds ongeslagen bovenaan, maar zal gewoon weer maximaal moeten leveren om die status te behouden. Het uitgesproken doel van dit jaar is om kampioen te worden en daarvoor moeten de mannen van coach Jurie Bakker ook van deze subtopper winnen. De vraag is of Rick van Eerde weer inzetbaar is, of dat hij nog niet voldoende is hersteld van zijn enkelblessure. Het herstel gaat nog niet helemaal voorspoedig en Orca’s mist deze atletische speler langer dan gewenst en hoopt snel weer een beroep te kunnen doen op zijn creativiteit binnen de lijnen.


Publiek welkom

De wedstrijd in sporthal Vlechttuinen begint vrijdagavond om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechters L. Ras en B. Danailov. Publiek is van harte welkom om de Urker basketballers te steunen in hun strijd om de ongeslagen status, en dus de koppositie te behouden.